The Flower Kings: Live In Europe 2023

Hard Rock Magazin

Többször előfordult az az eset néhány általam követett zenekarral, hogy a kiadványaikat általában gondozó kiadó beintett egy már elkészített koncertfelvételre és végül nem adták ki. A Flower Kings életében is volt már ilyen, szerzői kiadásban jött ki 2011-ben a ’Tour Kaputt’, ahogy a most CD-n megjelent ’Live In Europe 2023’-is.

A 77 perc hosszúságú és mindössze 6 számot tartalmazó anyag Hollandiában készült 2023 októberében, pár nappal a budapesti koncert után. Az A38-on látottakhoz képest itt a műsor a Garden Of Dreams Medley-vel indul, megmutatva, hogy milyen részletgazdag lett a felvétel és milyen arányosan szólal meg a zenekar, a Roine Stolt által készített mix tényleg nagyszerű. A Big Puzzle – a korai idők egyik epikus dala – ebben a verzióban 18 percesre bővül, a hosszú billentyűs felvezető után érkezik a Flower Kings védjegyének mondható lassan építkező szerzemény, amelyben Roine mellett nagy szerep jut Hasse Fröberg nagyszerűen énekteljesítményének, de a remek keverésnek köszönhetően a vokálokat is tökéletesen lehet hallani. A tavaly őszi turné főszereplője a ’Look At You Now’ album volt, így a hollandiai bulin is felcsendült a The Dream és a Day For Peace, az előbbi esetében örülök, hogy kibővített változatot megörökítették az utókornak. Ezek után ismét vissza a korábbi lemezekhez először a What If God Is Alone-nal, majd a közel félórásra kiteljesedő Stardust We Are-ral, amit az októberi A38-fellépés óta sokszor elővettem. A gigantikus szerzemény végén hallható billentyűszóló ékes példa arra, hogy Lalle Larsson mennyire nagyszerű muzsikus.

A Flower Kings ’Live in Europe 2023’ című új élő lemezén – ahogy a budapesti koncerten is – a szívhez szóló, érzelmes játék a meghatározó. Egy dolgot sajnálok csak, hogy az anyagon nem a teljes show hallható, a felvétel minősége azonban kárpótol, ez egy igazi „szuvenír” a FloKi-rajongóknak.

Egypercesek - The Flower Kings - Live In Europe 2023

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.