The Black Dahlia Murder – Érkezik az új lemezük

Fémforgács

A The Black Dahlia Murder bejelentette 10. stúdióalbumát, amelyet Servitude címmel szeptember 27-én adják ki a Metal Blade Records gondozásában. A csapatnak ez lesz első albuma Trevor Strnad énekes halála óta. Az ő helyét a gitárról mikrofonra váltó Brian Eschbach vette át, és örömteli hír, hogy Ryan Knight gitáros 2022-ben visszatért a zenekar eredeti felállásába.

Mindenki, aki most a bandában van, olyan személy, akit Trevor és én kerestünk. Annyi időt töltöttünk együtt az úton, hogy mindenki érti a küldetésünk lényegét. Nem igazán kell beszélnünk róla. Csak nagyszerű zenét kell csinálnunk, és megpróbálnunk boldoggá tenni az embereket, amikor azt hallgatják.”  – mondta Brian Eschbach.

Trevor örökségét követve a Servitude természetesen a The Black Dahlia Murder új korszakának kezdetét jelzi. Most, hogy Brian átvette a fáklyát, ragyog a személyisége, mint ihletett szövegíró és énekes – jól tudja, mire van szüksége a zenének. Ryan Knight visszatérése a zenekarba egy harmadik, de ismerős gitárossal bővíti az írói csapatot, valamint lehetővé teszi egy olyan iker szólógitáros elem megjelenését, ami korábban nem volt jellemző a bandára. Mindez kreatív szempontból új területeket nyitott meg. Ahol néhány ajtó bezárult, ott új ajtók nyíltak.” – tette hozzá Brandon Ellis gitáros.

A 10 dalos lemezről elsőként Aftermath daluk hivatalos videóját tették közre.

Csak keményen bele kellett vetnem magam.” – mondta Brian. „Őszintén szólva, a dalszövegek megírása erre az albumra könnyebb volt számomra, mint annak a három dalnak a megkomponálása, amelyekhez én írtam a zenét. Kiválasztottam egy témát, utánanéztem, és csak úgy belevetettem magam. Még ha ez nem is olyasmi, amit korábban valaha is csináltam, természetes volt a folyamat, amint elkezdtem. Azt akartuk, hogy az Aftermath legyen először hallható, mert ez az egyik, ha nem a leggyorsabb dal az albumon. És azt akartuk, hogy az a nagyon agresszív Black Dahlia Murder-es melodikus death metal érzés egyenesen a hallgatókra törjön. Szövegileg egy meteorról szól, ami az egész bolygót hazavágja, de az emberek még élnek. Olyan, mint a The Walking Dead, csak zombik nélkül. Szóval rögtön eljutunk oda, hogy az emberek hogyan kezelik ezt a helyzetet. És a végén már egymást eszik.”

The Black Dahlia Murder – Servitude
(Metal Blade Records)

1. Evening Ephemeral
2. Panic Hysteric
3. Aftermath
4. Cursed Creator
5. An Intermission
6. Asserting Dominion
7. Servitude
8. Mammoth’s Hand
9. Transcosmic Blueprint
10. Utopia Black

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.