Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban

Rockvilág.hu online rockmagazin

Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta. A Barba Negra Blue Stage-en ezen a péntek estén egy kisebb death metal fesztivál várható, hiszen fellép még a nyaktörő modern death metalt játszó, dán Nakkeknaekker, a koszos death’n’rollt pörgető dán Plaguemace, illetve a hazai death metal alapvetés, a Beneath The Void is.

A Crypta 2019-ben indult; az alapítók között találjuk a Nervosa énekesét és ritmusszekcióját, vagyis Fernanda Lirát és Luana Damettót, akik mellé Jéssica di Falchi szóló- és Tainá Bergamaschi ritmusgitáros társult. Bemutatkozó albumuk, az Echoes of the Soul rögtön feltűnést keltett az Egyesült Államokban és Németországban is. A friss, Shades of Sorrow című lemezen igyekeznek követni a korábbi zenei irányvonalat, modern és klasszikus death metal, és fajsúlyos black elemeket is felmutatva. A lemez készítésében Daniel Bergstrand és Jens Bogren működött közre, a felvételek a stockholmi Family Mob Studio-ban készültek. Az Other Side Of Anger klipjét itt nézhetjük meg:

A turnén a többi fellépő is feszes tempójú, különleges zenei élményt kínál. A dán Nakkeknaekker igazán nyaktörő tempójú modern death metalt ígér, a nevük is éppen ezt jelenti. 2020-as alakulásuk óta kegyetlen hangzásuknak és az odacsapós koncerteknek hála hamar ismertté váltak. A csapat old school alapokon (Entombed, Morbid Angel, Bloodbath) áll, de modern hangzásokat is beemel a dalokba. Hazai pályán többek között a HateSphere-rel is turnéztak, és jó pár nagy európai fesztiválon is feltűntek, most pedig jöhet az európai turné.

A Plaguemace is 2019-ben indult: az alapító fivérek, Andreas és Simon jóféle skandináv death metalt szerettek volna játszani, de az inspirációk között nem csak az Entombed és a Grave, hanem a High On Fire vagy akár a Motörhead is említhető. Robbanékony és brutális hangzást, igazi death and roll cirkuszt raktak össze a srácok. A Reptilian Warlords lemez tavaly novemberben jelent meg. A Carnivore klipje itt látható:

A turné legnagyobb múlttal rendelkező csapata a hazai vendég lesz: a Beneath the Void ugyanis a jó két évtizede indult Kill With Hate zenekar újragondolt, nevet váltott továbbélése. …Into Oblivion című nagylemezükön a korábbiaknál technikásabb oldalukat mutatták meg; a By The Seventh klipje itt látható:

A Concerto Music bemutatja: Shades Of Sorrow Tour
2024. április 12., péntek 18 óra
Budapest, Barba Negra Blue Stage
Crypta, Nakkeknaekker, Plaguemace, Beneath The Void koncertek
Belépő: elővételben 7.900 Ft, a koncert napján 8.900 Ft. Megadeth ’24 jegytulajdonosoknak: 3.900 Ft
Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu oldalon

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu
https://www.cryptaofficial.com/
https://nakkeknaekker.com/
https://plaguemace.com/
https://beneaththevoidhungary.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/1590865165053598

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.