SUFFOCATION – HYMNS FROM THE APOCRYPHA EUROPEAN TOUR 2024 // ENTERPRISE EARTH, SANGUISUGABOGG, ORGANECTOMY, AS KARMA BRINGS // 2024. 02. 05. DÜRER KERT

Fémforgács

Kemény hétindítóra számíthattak a rajongók miután előző este Abbath odavágott a hétvégének. Nem is okozott csalódást a Suffocation. Igaz nem volt telt ház, de az estén így kellemes „családias hangulattal” indultunk meg a hús daráló. Sajnos az As Karma Brings-re épp, hogy csak beestem, de amit hallottam tőlük az nagyon ott volt. Jól hozták a deathcore témákat és illettek is az estet színes felhozatalához.

Azt est második, egyben első külföldi zenekarra az Organectomy volt akik egészen Új-Zélandról érkeztek ide, hogy megmutassák mennyire tudnak pusztítani. A hazai közönség most láthatta őket először, de nem hiszen okoztak csalódást a srácok. Mondhani izomból hozták a kötelező brutalitásukat, amit meg spékelt az énekes „egyedi” performanssza.

A következő zenekar az általam legjobban várt Sanguisugabogg volt, akik élől az ohio-i primitívséget hozták magukkal és szonte letepertek tuskó riff-eikkel. Az utóbbi időben nagyon magával rakadt a zenekar és ronygosra hallgattam a korongjaikat. Szerencsére koncertjük során ugyan azt kaptam, illetve kaptuk, amik az albumaikon vannak… ősemberi primitívséget és a kőbunkó hangulat.

A soron következett az Enterprise Earth. Ők jócskán kintüntek a többi zenekar közül, mivel inkább melo-death / deathcore-t toltak, miben sok teret kapott a tiszta vokál és a kasszikus heavy metal-féle gitárszólók, amikből azért jócskán kaptunk koncertjük folyamán. Új énekesük Travis Worland remekül levezényelte az egészet és egy igen masszív szettel bombáztak meg minket.

Est zárását várva várt amerikai death legenda, a Suffocation hozta. Nem kicsit halálra is gyötörtek minket a keménységükkel, hiszen dalaik között épp hogy csak pár pillanatnyi szünetett engedélyzetek nekünk. Iszonyatos intenzítással tolták dalaikak, melyek között egyaránt felcsendültek a régi klasszikusok és az új albumuk dalaival sem maradtak adósak. Egy dalra még Devin Swank (Sanguisugabogg) is betársult hozzájuk.

Ahogy az elején is írtam hétinditónak kemény volt, de azért jócskán érződött, hogy hétfő este van. Mindent összevetve, minden zenekar a legjobb formályát hozta, aminek köszönhetően egy igen izgalmas, és kellően brutális estét köszönhetünk nekik.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.