Sabaton – Visszarendeződés

Hard Rock Magazin

A 2016-os elválás után újra Thobbe Englund lett a Sabaton gitárosa, a januárban távozó Tommy Johansson helyére érkezett. Nagy az öröm a tagok körében, akik keblükre ölelték egykori kollégájukat.

Január 20-án robbant a bomba a Sabaton háza táján, 7 év együtt zenélés után kilépett a bandából Tommy Johansson gitáros, aki így már nem Sabaton-tagként érkezik Budapestre a Gary Moore-Emlékestre. Úgy látszik, ez a visszarendeződések időszaka, pár napja írtunk arról, hogy Rob Zombie is több régi tagot vett vissza bandájába, most pedig a Sabatonnál állt újra csatasorba az exgitáros. 2016-ban lépett ki Thobbe Englund és került be Tommy, most pedig visszatért minden a régi kerékvágásba. Thobbe eredetileg 2012. áprilisában csatlakozott a zenekarhoz, majd a magánéletére és a kreativitásának kibontakoztatására hivatkozva a baráti elválás mellett döntöttek.
Thobbe most így mesélt a visszatéréséről: „Szavakkal nem lehet elmondani, mennyire izgatott vagyok és mennyire készen állok arra, hogy újra a Sabaton tagja lehessek. Olyan érzés, mintha egy rövid szabadságon lettem volna. Az időzítés megfelelő, a legjobb még hátravan!”
A tagok is reagáltak a régi-új kollégával kapcsolatban, Pär Sundström, a zenekar basszusgitárosa és menedzsere ezt mondta: „Ez a Sabaton számára egy olyan pillanat, amikor a kör bezárul, és izgatottak vagyunk, hogy Thobbe újra csatlakozik a zenekarhoz. Ő egy tehetséges gitáros, dalszerző és egy kedves srác, akivel nagyon jól érezzük magunkat. Még csak meghallgatásokat sem kellett tartanunk más gitárosokkal, csak a szilvesztert kellett együtt tölteni ahhoz, hogy tudjuk, eljött az idő Thobbe visszatérésére.”
Az énekes, Joakim Brodén is csatlakozott a főnök érzéseihez: „Ez a döntés számunkra, mint zenekar és Thobbe számára is egyértelmű volt. Ismeri a dörgést, és tökéletesen illik a képbe. Ez egy nagyszerű végkimenetele a dolgoknak, úgy gondoljuk, hogy mindenki nagyon örülni fog a hírnek! Üdv újra itt, testvér!”
Hannes Van Dahl dobos még lelkesebb volt: „Ki? Thobbe »kib.szott« Englund, az bizony! Visszatért! Boldog vagyok, hogy ismét az egyik legjobb barátommal oszthatom meg a színpadot! Üdv újra itt, tesó!”
2012-ben Thobbével együtt csatlakozott a csapathoz Chris Rörland gitáros: „Túlságosan izgatott és boldog vagyok a király visszatérése miatt! Annyi kellemes pillanatot töltöttünk együtt, a színpadon és azon kívül is. Nagyszerű lesz újra megosztani vele a deszkákat. Üdvözöllek újra itthon, testvérem!”
Thobbe a bejelentés után egy Facebook-posztban megnyugtatta jelenlegi zenekarának, a Civil Warnak rajongóit is: „Mint azt már sokan láthattátok, újra csatlakoztam a Sabatonhoz. Ez nem okoz majd problémát a Civil War számára. Egy nagy boldog család vagyunk, és a Civil War folytatja velem és Petrusszal, mint gitárosokkal.”
A svéd csatametalos alakulat éppen stúdióban van és 11. stúdióalbumukon dolgoznak, miközben készülnek a hamarosan startoló amerikai turnéra, ahol 19 estén keresztül a Judas Priest társaságában lépnek fel.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.