Avenged Sevenfold – Koncert a virtuális térben és a valóságban

Hard Rock Magazin

Az Avenged Sevenfold februárban megjelenő virtuális koncertje egy zenei klip, egy élő koncert és egy interaktív videójáték keresztezéséhez hasonlítható, de az igazi mégiscsak az, ha élőben láthatod őket. Például a Nova Rock fesztiválon.

Tavaly nyáron jelent meg az Avenged Sevenfold legutóbbi albuma, a ’Life Is But A Dream…’, amelyet egy virtuális koncertfelvétel kiadásával népszerűsít a csapat. A tavaly szeptemberben rögzített anyag február 28-tól lesz elérhető a napokban debütált Apple Vision Pro, illetve a Meta Quest VR headseteken. Az AmazeVR és a zenekar együttműködése úttörőnek mondható, hisz az A7X az első olyan rockelőadó, aki ilyen technológiát használ. A csapat énekese, M. Shadows szerint „ez egy újabb lehetőség a rajongók elérésére, beleértve azokat is, akik egyébként talán nem mennének el egy élő koncertre, miközben a zenekar olyan színpadi és művészeti megoldásokkal kísérletezhet, amelyeket a való életben nem tudnánk megvalósítani. Amikor elmész egy koncertre, abban van valami, ami soha semmivel nem helyettesíthető. Szóval arról van szó, hogy ki kell használni azt, amit a technika tud, és be kell építeni azt, amit az élő show képes nyújtani.”
A Los Angeles Times szerint az Avenged Sevenfold és az AmazeVR együttműködése „egy zenei klip, egy élő koncert és egy interaktív videójáték keresztezéséhez fog hasonlítani.” Ez a virtuális koncert lehetővé teszi a nézők számára, hogy a síszemüveghez hasonlító VR-headsetet felvéve, a kanapéjuk kényelméből nézzék végig a zenekar 2023 szeptemberében, egy Culver City-i raktárban felvett fellépését.

A zenekar idén nyáron Európába érkezik, hogy az öreg kontinensen is bemutassa friss anyagát. Fellépéseik többségét az európai fesztiválokra szervezték, hozzánk legközelebb június 14-én a Nova Rock fesztiválon lépnek fel, ahová velünk is elutazhatsz. Az aznapi fellépők között találod a Parkway Drive-ot, a Machine Headet, a Pendulumot és a Thy Art Is Murdert is.

Avenged Sevenfold

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.