nemecsek – Új klip, koncert és utána  hosszas pihenőre mennek

Fémforgács

2020-as csupa kis bet​ű​vel című anyaga óta nemigazán lehetett hallani az hardcore-punk nemecsek zenekarról. A nagy csend talán nem is volt hiába, az egri csapat ugyanis a napokban bejelentette, hogy határozatlan ideig pihenőre mennek, de előtte december 8-án még egy búcsúbulit is adnak a Dürer Kertben. Ezt követően pedig egy új klipes dalt is közzétettek Diogenész hordót keres címmel, amiről az alábbiakat osztották meg:

Majdnem napra pontosan egy éve, hogy felvettük ezt a videóklipet. A végleges hangfelvételek márciusban kezdődtek, és azt már mi sem tudjuk igazán, mikor érte el a végleges formáját… Más nem is tudná jobban reprezentálni, hogy bármennyire kurvára szeretjük ezt még mindig csinálni, bármennyire szeretjük minden percét veletek megélni a koncerteken, egyelőre ennél a tempónál nem vagyunk többre képesek. Fogadjátok szeretettel, és pörgessétek ezerrel, hogy a decemberi düreres bulin együtt ordíthassuk, milyen kurva egyszerű helytállni az életben.

Molnár Dávid énekes a következőket osztotta meg a zenekar jövőjéről és annak további terveiről:

Nyolc év telt el azóta, hogy elkezdtük a közös zenélést, és ez idő alatt – ahogy az lenni szokott – a mi életünk is gyökeresen átalakult. Az akkori huszonegy-két éves srácok mára meglett harmincasok lettek (kivéve Zotya, ő mindig is harmincas volt). Ketten már családapaként is tevékenykedünk, míg a banda többi tagja áttette székhelyét a fővárosba, így az elmúlt egy-két évben már szinte lehetetlen volt megoldanunk a próbákat, és a további dalokon való közös és produktív munkát.

Mivel senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő, így hivatalosan nem húzzuk le a rolót, azonban a továbbiakban immár sport- és szabadidőegyesületként szeretnénk tevékenykedni. Mint egyesület, azonban a terveink között szerepel egy nemecsek-tribute zenekar alapítása, amivel minden évben legalább egy búcsúkoncertet szeretnénk megvalósítani. De hát ahogy mondottam, ebben a kurva életben már ez sem biztos, szóval ha csak tehetitek, gyertek december 8-án a Dürerbe, és legyetek részesei egy hamisitatlan nemecsek-koncertélménynek. Várunk mindenkit, csóközön!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.