Henrik Freischlader – 13. alkalommal lép fel hazánkban

Hard Rock Magazin

A tavaly őszi nagy sikerű lemezbemutató után a Henrik Freischlader Band újra Budapesten, ezúttal új műsorral! Napjaink egyik legjobb blues-rock gitárosa a jövő heti hosszú hétvége vasárnapján lép fel az Analog Music Hallban, a bemelegítésről Markuz Walach gondoskodik.

Hathetes őszi turnéjának keretében, legutóbbi lemezének (‘Recorded By Martin Meinschäfer II‘) dalaival és rég hallott favoritokkal tér vissza a hazai blues-rock közönség nagy kedvence, Henrik Freischlader. Generációjának egyik legtehetségesebb gitárosa 2012 tavaszán mutatkozott be hazánkban, az első ’Gary Moore Emlékest’ egyik vendégeként, és olyan hatással volt a közönségre, hogy már azon az őszön saját zenekarával is visszatért Budapestre. Turnéinak azóta is kötelező állomása fővárosunk, de a legnagyobb példaképének számító Gary Moore tiszteletére rendezett emlékestek vendégeként is hatszor járt már nálunk.

Számos különböző felállásban zenélt már majd két évtizedes pályafutása alatt, triótól nyolc fős big bandig, de a több műfajt átölelő kaland után tavalyi albumával visszatért oda, ahonnan minden elindult: a blues, blues-rock zenéhez, amit ezúttal három zenésztársával, régi barátokkal együtt játszik. Az elmúlt évek blues-fusion-soul hangzása helyett ismét egy gitárcentrikusabb műsorra számíthatunk, újra vastag Hammond orgonával, második szólóhangszerként.

Henrik Freischlader – gitár, ének
Moritz Fuhrhop – Hammond orgona
Armin Alic – basszusgitár
Hardy Fischötter – dob

A koncerten remélhetőleg megvásárolható lesz Henrik augusztus 25-én kiadott, ‘Little Big Beat Studio Live Session’ című dupla koncertlemeze, amelyet a legendás liechtensteini Little Big Beat Studiosban vettek fel élőben, a cikkben szereplő két videó is ott készült. Az anyag pillanatnyilag csak a Cable Car Records webshopjából rendelhető vinylen és CD-n.

Markuz Walach személyében most egy „előzenész” is érkezik a csapattal, aki a német zenei sajtó visszhangja szerint valóságos egyszemélyes zenekar a delta blues és a rock and roll mezsgyéi között lavírozva. [A dal címe nem a mi Hobónkra utal.]

A LOTS Music bemutatja: Henrik Freischlader – Bring Back The Time Tour 2023
Vendég: Markuz Walach
2023. október 22.
Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.
Kapunyitás: 19:00
Kezdés: 19:30
Jegyek kaphatók a Tixa online rendszerében:
▲ 7900 Ft – október 21-ig
▲ 8500 Ft – a koncert napján
▲ Limitált, színes nyomdai jegyek rendelhetők az info@lots-music.com e-mail-címen, valamint megvásárolhatók a helyszínen a koncert estéjén, 19 órától.
További részletek az esemény Facebook-oldalán.

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.