Itt az As I Lay Dying új felállásának első dala, budapesti koncert is lesz

Nuskull Magazin

Dupla jó hírrel állt elő az As I Lay Dying: a metalcore-banda kiadta az első előzetes számot az új lemezéről, valamint egy európai turnét is bejelentettek, ami Budapestet is érinteni fogja november végén.

A dal a Burden címre hallgat, és a zenekar első száma az utóbbi években lezajlott tagcserék óta. A korábbi felállásból csak Tim Lambesis énekes és Phil Sgrosso gitáros maradt meg, akik mellé Ken Susi szólógitáros és Nick Pierce dobos (mindketten ex-Unearth), illetve Ryan Neff basszusgitáros/énekes (Miss May I) érkezett. Az új lineup ellenére maga a dal pontosan olyan, amilyennek elképzelnél egy új AILD-t, igazából csak a tiszta énekhang változott, a dalszerzéshez való hozzáállás aligha, tekintve, hogy ez az utóbbi 20 évben mindig főleg Lambesis és Sgrosso szerepköre volt a zenekarban.

Az új albumról egyelőre semmi konkrét infó, se cím, se megjelenési dátum, csak annyit lehet tudni, hogy már készen van, és Lambesis szerint kisebb mértékben feszegeti az AILD hangzásának határait (az énekes felemlegetett egy nagyon brutális számot és a dallamvilágot érintő újszerű megközelítést is), de semmi olyasmire nem kell számítani, ami tényleg komolyabb sokkot okozna a korábbi anyagokhoz képest.

Az év végi EU-turnén a Decapitated, a Caliban és a Left to Suffer kíséri az AILD-t, a hazai állomás november 27-én lesz a Barba Negrában. A bulira a jegyelővétel május 24-én 10 órakor indul, részletek az eseményben. A turné címe egyébként Through Storms Ahead, ez valószínűleg valami utalás lehet az új lemezre, esetleg annak egyik számára, de ez egyelőre nincs megerősítve.

//www.youtube.com/watch?v=iAUhaNynXAI

//www.youtube.com/watch?v=IG5nXhGptj4

//www.youtube.com/watch?v=FUiWzt1-mCQ

//www.youtube.com/watch?v=A_7SLy198I0

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.