Black Absinthe – Hallgasd meg új lemezüket

Fémforgács

A kanadai underground heavy metal trió, a Black Absinthe kiadta új albumát On Earth Or In Hell címmel. A korongra nyolc dinamikus nóta került fel, melyek egy utazás történetét mesélik el a torontói Queen St. West utcáitól a pokol hetedik köréig. Címadó daluk videója az alábbiakban látható, lejjebb pedig az egész végig hallgatható.

2011-ben a torontói metal szcéna földalatti kazamataiban alakult Black Absinthe, mára a kanadai kortárs heavy metal bandák egyik jelentősebb csapatává nőtte ki magát. Zenéjük pörgős mosh-pitek és a riff heavy himnuszok keverék folyik össze, egyesítve bennük a klasszikus metál pompáját, a speed-démon ritmusszekciókat, valamint a szárnyaló szólókat. A három EP és egy nagylemez után a Black Absinthe tovább fejlődött és kísérletezett NWOBHM hatásaival, miközben megőrizte a kortárs heavy metal műfaj intenzitását. 2019 óta a két alapító tag Jack Cerre énekes-gitáros, valamint Kyle Scarlett basszusgitáros mellett a csapat sorait Fernando Villalobost (ex-Sludgehammer) dobos erősíti.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.