Másként – interjú az Ópiumbarlang szerkesztőivel (2024)

MÖGÖTT

Másként – interjú az Ópiumbarlang szerkesztőivel (2024)

„Szar zenék, még szarabb mémek.” -felütéssel indult útjára az Ópiumbarlang még 2020-ban, de azért ez a kijelentés már jóval meg lett haladva az azóta eltelt négy évben, olyannyira, hogy április 6-án az első, a bloghoz köthető jótékonysági és szülinapi eseményre is sor kerül az Auroraban. Ennek apropóján kaptam el egy kérdezz-felelek körre a szerkesztőséget, mert akár beismerik, akár nem, az Ópiumbarlang meghatározó szócsöve lett az underground legdohosabb pincéinek, és ez ma már nem csupán annak evidencia, aki a kezdetektől követi az oldalt. Olyan organikusan működnek a srácok, mint maguk a zenekarok, akikkel foglalkoznak, és ez a fajta mentalitás az egyedüli, ami ma mű még létjogosultságot biztosíthat ebben a sokak által haldoklásra ítélt szakmában. Aki nem hiszi, járjon utána. 

Mielőtt kitérnénk a Barlang Fesztivál #24-re, meséljetek inkább arról, számotokra mit jelent az Ópiumbarlang?

Balázs: Két hülyével zenékről pofázunk, aztán néha le is írjuk.

Gábor: A jelenlegi szerkesztőség legutóbb beszállt tagja én vagyok, a ’barlanghoz való viszonyulásomat jól tükrözi, hogy ha nem ismerem meg ezt a csapatot, lehet nem is fogok neki az írásnak. Miután annak idején meginterjúvoltak, rákérdeztem, hogy hogy lehet ide csatlakozni. Írtam egy cikket, tetszett nekik…a többi történelem. Nekem rendkívül szimpatikus volt a tagok hozzáállása, és a velük folytatott kommunikáció. A mai napig nagyon sokat köszönhetek nekik, sokkal szélesebb lett a zenei látóköröm, és egyébként is jó viszonyt ápolunk, ami eléggé őszinte is. Ez a blog úgy van tálalva, mint az általunk közvetített zenék maguk.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) MÖGÖTT nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.