Jordan Rudess – Mesterséges intelligencia valódi zenésznek

Hard Rock Magazin

A Dream Theater-billentyűs Jordan Rudess új dallal jelentkezett, amelyet a mesterséges intelligenciát is alkalmazó Moises applikáció segítségével komponált. A dal az év második felében megjelenő Rudess-szólóalbum előfutára.

Nemrég számoltunk be róla, hogy Jordan Rudess az Inside Out Music istállójához igazolt, következő szólólemezét már a német kiadó gondozza. Jordan ezt a anyagot egy zenészek számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciát is alkalmazó applikáció, a Moises segítségével írta meg. A tegnap debütált Embersben Jordan mellett Darby Todd (Devin Townsend) dobol, Joe Payne (The Enid) énekel és Bastian Martinez (Baxty) gitározik.
„Az Embers a közelgő albumom első szikrája, amely a Moises innovatív platformjára készült, ez a szám lágyabb hangulatú, eltér a lemez progresszív szerzeményeitől. A progger rajongóknak üzenem, hogy ne féljenek, az anyagban komplex ritmusokat és röfögő riffeket kapnak. A dal komponálása egyébként onnan jött, hogy a Moises applikációhoz kértek tőlem zenét. Ez egy olyan technológia, amely képes a hagyományos hangfájlokat sávokra bontani, a potenciális akkordok, dalszövegek és egyebek megjelenítésével.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.