Dark Tranquillity – Új lemezzel turnéznak, és a Moonspell-lel

Hard Rock Magazin

Mindkét banda, a Dark Tranquillity és a Moonspell is 2022-ben járt hazánkban utoljára, idén közösen veszik be a Barba Negrát az ‘Endtime Signals’ turnéján. Előzenekarok a Wolfheart és a Hiraes.

Augusztus 16-án jelenik meg a Dark Tranquillity 13. lemeze, a 2020-as, ünnepelt ‘Moment’ folytatásaként szolgáló ‘Endtime Signals’, melyet szépen meg is turnéztat a svéd dallamos death metal csapat. Az album nevét viselő körútnak budapesti állomása is lesz, november 20-án a Barba Negrába érkeznek. Tavaly nyáron távozott a gitárosuk, Chris Amott, az öt főre csökkent felállás új kihívásokkal került szembe, ami egyben újfajta fókuszáltságot és kreatív lendületet is eredményezett. „Visszatérni ahhoz, amit alapvetően a Dark Tranquillity magjának érzünk, egy részben új felállással, óriási élmény volt. Lehetőséget adott arra, hogy újraértékeljük és egy új, izgalmas perspektívából szemléljük azt, amit eddig felépítettünk. Egy koncentrált és intenzív írói időszak alatt újból felfedeztük a zenénk egyes aspektusait, és bizonyos elemeiben jobban elmélyültünk, mint azelőtt. Mindez az írási és felvételi folyamatot a lehető legjobb értelemben kihívásnak, másnak és inspirálónak éreztette.”

Az album bejelentésével párhuzamosan a Dark Tranquility kiadta az első előzetest, a The Last Imaginationt. „A ‘Moment’ óta eltelt egy kis idő, és elég sok mindenen mentünk keresztül ahhoz, hogy eljussunk idáig. De ahogy bemutathatjuk az első kislemezdalt a hamarosan megjelenő ‘Endtime Signals’-ról, a büszkeség, a beteljesülés és egy jó adag megkönnyebbülés érzése tölt el minket. A The Last Imagination az eddigi legváltozatosabbnak érzett albumunk egyik aspektusát mutatja be a sok közül. Tematikailag az album azzal foglalkozik, hogy merre tartunk, mi változott meg bennünk igazán, és hogyan találjuk meg a módját, hogy megbirkózzunk ezzel. Mostanában nehéz volt fellelni a pozitivitás szikráját, a gyász érzése végigvonul az albumon. Nemcsak abban az értelemben, hogy gyászoljuk azt, amit személyes szinten elvesztettünk, hanem abban is, hogy hová vittek minket az elszenvedett áldozatok. Különösen a The Last Imagination szól arról, hogy mit hagyunk magunk után, és milyen nehéz felfognunk, hogy a jelentőségünk talán nincs is akkora, mint ahogy elképzeltük.”

A turné különleges vendége a Moonspell lesz, akik utoljára a ‘From Down Below – Live 80 Meters Deep’ című koncertlemezzel kápráztatták el a nagyérdeműt. Az anyagot a Grutas de Mira de Aire-ben – Portugália hét természeti csodájának egyikében – élőben rögzítették, a 2021-es ‘Hermitage’ című albumát mutatta be a zenekar a maga ősi valójában, Európa egyik legimpozánsabb barlangjának belsejéből. De jön a Blue Stage-en korábban kiválóan vizsgázott Wolfheart és a hazánkban eddig még soha nem járt német melodic death metal banda, a Hiraes is.

Moonspell

Wolfheart

Hiraes

A H-Music bemutatja:
Dark Tranquillity – Endtime Signals European Tour 2024
Dark Tranquillity, Moonspell, Wolfheart, Hiraes
Barba Negra Red Stage, Budapest, 2024. november 20.
Jegyárak:
▲ 9 999 Ft – early bird, március 31-ig
▲ 12 999 Ft – június 30-ig
▲ 13 999 Ft – november 19-ig
▲ 14 999 Ft – a koncert napján, a helyszínen
▲ 19 999 Ft – VIP-jegy (ülőhely a VIP-szekcióban, szeparált bár és toalett)
További infó az esemény Facebook-oldalán.

Dark Tranquillity

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.