Ater – Ösztön és sötétség

Fémforgács

A chilei extrém / black metalos Ater április 19-én, a Torque Records-nál jelenik meg második albumát Sombert címmel. A világjárvány tombolásának közepette rögzített albumon a black/death és a modern progresszív metal hatásai egyesültek, talán dalaik ezért is lettek apokaliptikus hangulatúak. A lemezről Ignis Immortalis daluk egy látványos videót is kapott, amit Zev Deans rendezett. A

A legenda szerint a Mapuche-ok napistene, Antu más istenek, Peripillan és szövetségesei ellen harcolt irigységből és a hatalomért. Ezek a csaták formálták a déli Araucanía régióban található hegyeket, dombokat és tavakat. Antu a könnyeivel a vizet és az óceánokat is megteremtette. Ezek a csaták vezettek oda, hogy Peripillant, a vér, az ösztön és a sötétség istenét a vulkánok mélyére zárták. Haragjától a vulkánok felrobbannak, így jelezve a dühét. Antu és Peripillan rivalizálásának nincs igazi befejezése. Ez a legenda arra inspirált minket, hogy megalkossuk a saját értelmezésünket és lezárását a történetnek. Az ősi szellemek megidézik a Napot, hogy elpusztítsa a világot, amit megbetegítettünk. Talán azért, hogy egy újat teremthessen?” – mondta az Ater frontembere, Fernando ’Feroz’ Bühring.

Ater – Somber

(Torque Records)

1. Striges

2. Descending

3. Somber

4. Through The Portal

5. Ignis Immortalis

6. Shrine

7. Sæculi Fine

8. Solitude

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.