Bill 75 képekben

Hard Rock Magazin

Majdnem megfeledkeztünk Deák Bill Gyula életműkoncertjéről, amelyet 75. születésnapja alkalmából adott a Papp László Budapest Sportarénában. Az esemény vendége volt Caramel és Hirleman Bertalan.

Bill 1984-ben Chuck Berrytől megkapta „a legfeketébb hangú fehér énekes” címet, 75. születésnapja alkalmából pedig Pro Urbe Budapest díjat kapott a kétszer annyi éves fővárostól a nagykoncertje előtti napon, számos egyéb díja és kitüntetése mellé.
A nagyszabású eseményen kísérőzenekara a következő művészekből állt: Nagy Dénes – gitár, Takács József – basszusgitár, Szabó Csaba – dob, Koltay Kurszán – billentyű, Somlai Vivien – vokál, Szabó Léna – vokál.
Nem lehetett könnyű dolga Deák Bill Gyulának a műsor összeállításánál, de mégis sikerült 21 dalt úgy kiválasztani, hogy a műsor felölelje a tekintélyes életmű tekintélyes részét.
A lenti playlistre klikkelve a koncert stúdióverzióban meghallgatható.

Fotók: Lukácsi Barnabás

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.