A Brujeria új, minden eddiginél brutálisabb lemezével tér vissza Budapestre

Rockvilág.hu online rockmagazin

A Brujeria tavalyi teltházas bulija után ismét Budapest felé veszi az irányt. A brutális dalairól ismert, rejtélyes mexikói banda szeptemberben jelentette meg új, Esto Es Brujeria című lemezét, amely az elmúlt évek pánikjának és polgári zavargásainak ad dühös hangot. Az extrém metal formáció kreálta zűrzavarhoz mi is társulhatunk június 15-én, az Analog Music Hallban egy alapos dühterápiára.

Évtizedekkel a Breaking Bad, a Narcos vagy a Mayans M.C. előtt a Brujeria a kartellek és a rituális gyilkosságok világát viaszra vetítette, olyan brutális erővel, mint amikor Compton az NWA-n keresztül megérkezett a popkultúrába. A zenekar 1989-ben tűnt fel, titokzatosság és hírhedtség övezte a formációt, akik olyan kifejezéseket vezettek be az extrém szubkultúrák lexikonjába a hardcore punktól a death metalig, mint a Matando Güeros, a La Migra vagy a Marijuana y Brujerizmo. A brutális death grind zenekar az illegális drogkereskedelem, a kegyetlen megtorlás és az afro-karibi varázslás, valamint a nyílt démoni megszállottság baljós szinkretizmusának hírhedten erőszakos világát képviselte.

Puskákkal és machetékkel hadonásznak. A legfontosabb azonban, hogy brutális riffek arzenáljával vannak felfegyverkezve. A pletykák szerint a frontember Juan Brujo az évek során zseniálisan körülvette magát olyan legendás zenekarok tagjaival, mint a NAPALM DEATH, a CARCASS és az AT THE GATES, valamint olyan népszerű tévésorozatok előadóival, mint az Orange Is The New Black és a Jackass. De senki sem tudja biztosan. Ez azért van, mert a Brujeria férfi és női tagjai kendőkkel, serapékkel (mexikói vállkendő) és balaklavákkal rejtik el magukat.

Amikor a társadalom új fordulóponthoz érkezik a rend és a káosz között, a Brujeria új dalokkal és lemezzel tiszteleg, mint például a Maya naptár apokaliptikusnak ígért végekor. Az olyan lemezek, mint a Raza Odiada (1995) és a Brujerizmo (2000) tagadhatatlanul klasszikusok. A napi hírek olyan brutális megelevenítése, mint az “Amaricon Czar” (2019) és a “COVID – 666” (2020) harapósan aktuálisak.

Coco Loco (a metál kabalafigura, amely sok metálos számára olyan ikonikus, mint az IRON MAIDEN Eddie-je vagy a MEGADETH Vic Rattleheadje) 2023-ban tért vissza, egy vad ötödik nagylemezen, amely az Esto Es Brujeria címet viseli. A Brujeria a corrido, egy hagyományos mexikói dalstílus történetmesélésre épülő metal változatát készíti el. Az elbeszélések a történelemtől a törvényen kívüliek mindennapi életéig mindent felölelnek. A Brujeria esetében pedig ezek a történetek az elnyomók és riválisok igazságos meggyilkolásától a rosszul sikerült drogügyletekig terjednek. Az Esto Es Brujerian a Party Boss-tól az első börtönéjszakáig, mindenről beszámolnak.

Az Esto Es Brujeria a zenekar a pánik utáni korszakba üvöltve hozza el, ahol a mély polarizáció, a polgári zavargások, a folyamatos brutalitás és a társadalmi felfordulás megérett a banda hírhedt kritikáira. A sűrű mítoszokkal átszőtt extrém metal leghírhedtebb antihősei bármikor, bárhol materializálódnak, hogy az anarchikus zűrzavar és a törvénytelen düh történeteit meséljék el. Örök banditák, akik készen állnak a bulira, amelyben mi is részt vehetünk június 15-én, az Analog Music Hallban.

Jegyek:  https://www.livenation.hu/show/1464820/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.