Leaves’ Eyes: viking mítoszokról zenél áprilisi koncertjén a zenekar

Rockvilág.hu online rockmagazin

Április 4-én headliner koncerten tér vissza Budapestre a Leaves’ Eyes: a szimfonikus viking metal csapat Myths Of Fate című, hamarosan megjelenő albumát mutatja majd be az Analog Music Hallban. A turnén fellép a Northtale nevű amerikai-svéd-brazil power metal csapat, valamint egy monumentális szimfonikus metal brigád, a Catalyst Crime is.

Megérkeztek az első információk a Leaves’ Eyes 2024-es új nagylemezéről: a szimfonikus elemekkel gazdagított viking metal zenét játszó zenekar kilencedik albuma Myths Of Fate címen jelenik majd meg, a Forged By Fire című dal pedig máris elérhető:

A zenekart 2003-ben alapító Alexander Krull a klip megjelenése kapcsán elmondta, hogy a dal a skandináv mitológiában szereplő mágikus kardról, a Tyrfingről szól, és a zenekar ígérete szerint ez csak az első a lemez dalait bemutató videók sorában. Ezt a konkrét nótát először az idei Wacken fesztiválon adták elő, ahol a közönség igazi ovációval fogadta.

A Leaves’ Eyes és Krull a megszokottnál mélyebbre ásott az északi népek viking örökségében: 2020-as, The Last Viking című nagylemezük után egy Viking Spirit című dokumentumfilmet is leforgattak, bemutatva annak a hagyományőrző közösségnek az életét, amelynek a zenekar tagjai is részei. Nem meglepő tehát, hogy az új lemez is ezt a témakört dolgozza fel, és hogy a klipben a csoport harcosai és autentikus tárgyai, fegyverei is szerepet kaptak.

A Leaves’ Eyes két évtizede működik, de a tagsága révén ennél is nagyobb múltra tekint vissza: Krull 1985 óta vezeti az Atrocity zenekart, egykori felesége, Liv Kristine pedig a Theatre Of Tragedy-ben vált ismertté a ’90-es években, majd 2003-tól ’16-ig volt a Leaves’ Eyes énekesnője. Az ő távozása óta a tagadhatatlan karizmával és erőteljes orgánummal rendelkező finn szoprán, Elina Siirala áll a mikrofon mögött, kiegészülve Krull hörgéseivel.

A turné vendégzenekara a Northtale, amely 2017-ben indult, méghozzá három tapasztalt zenész összefogásából. Az ötletgazda Bill Hudson korábban többek között az U.D.O.-ban és a Trans-Siberian Orchestrában gitározott. Elmondása szerint ezzel a csapattal a power metal aranykorát szeretnék megidézni, gondoljunk itt a legjobb Stratovarius, Hammerfall vagy Helloween lemezekre… Rajta kívül Patrick Johansson dobos (Yngwie Malmsteen), Jimmy Pitts billentyűs, Mikael Planefeldt basszeros és Guilherme Hirose énekes lép majd színpadra. A srácok pár napja jelentették be, hogy 2021 után új nagylemez kiadására készülnek, így talán már ezen az estén is hallhatunk pár friss nótát. Addig is itt az Only Human videója:

A nyitózenekarként bemutatkozó Catalyst Crime 2017-ben indult, a Xandriából ismert dobos, Gerit Lamm és az amerikai énekesnő, Zoe Marie Federoff együttműködéséből. A két gitárost, zeneszerzői vénával megáldott billentyűst látva nem is meglepő, hogy a csapat zenéje igazán monumentális lett, amit ők maguk cinematic symphonic metalként aposztrofálnak, dark és progresszív metal elemekkel. A csapat első lemezét producerként Alexander Krull gondozta, aki a most készülő új albumon is támogatja őket. A Condemn Me To Chaos klipjét itt nézhetjük meg:

a Livesounds bemutatja: Myths Of Fate Tour 2024
2024. április 4., csütörtök 19 óra
Budapest, Analog Music Hall
Leaves’ Eyes’, Northtale, Catalyst Crime koncertek
Belépő: március 4-ig 8500 Ft, utána 8900 Ft, a koncert napján 9900 Ft
A jegyértékesítés december 8-án indul.

Kapcsolódó weboldalak:
https://livesound.hu/
https://leaveseyes.de/
https://northtale.net/
https://www.catalystcrime.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/1469923977073849

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.