Helloween – A turnénak vége, jöhet a munka

Hard Rock Magazin

A Helloween elkápráztatta a mexikóvárosi közönséget, ezzel befejezve a hosszúra nyúlt turnét, amit most a dalszerzés időszaka követ.

A Helloween világ körüli útja 3 kontinens 26 országába jutott el. A világjárvány miatt többszöri halasztást szenvedett el a ‘United Forces’ turné, amely végül 2022 májusában indult el Angliában és több mint 800 000 néző volt kíváncsi a „hét tökös fickóra”. Telt házas show-kkal Los Angelesben, New Yorkban és Sao Paulóban és olyan legendás csúcspontokkal, mint a prágai O2 Arenában, a stuttgarti Schleyer-Halléban vagy a santiagói Movistar Arenában, 14 000 ember előtt adott koncertjük.  Először töltötték meg az ikonikus japán Budokant, ami minden rockzenekar „szent grálja”, a körutat a mexikóvárosi ‘Hell & Heaven’ fesztivál bombasztikus előadása zárta. Nálunk kétszer is jártak ez idő alatt, fesztiválon és önálló koncerten egyaránt.

A ‘United Forces’ a Helloween több mint 35 éves történetében nyitott új fejezetet. A zenekar 3 énekese is élete legjobb formáját hozta a turné során, olyan zenekarok társaságában léptek fel, mint a KISS, a Scorpions vagy a Deep Purple és a ‘Wacken Open Air’-nek is headlinerei voltak. Andi Deris, Michael Kiske, Michael Weikath, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner és Dani Löble hálás köszönetet mond minden rajongónak, amiért a folyamatos halasztások ellenére megtartották a jegyüket, hűségesek maradtak, türelmesen várva, hogy élőben lássák a Helloweent. A zenekar köszönetet mond a Hammerfall legénységének is, akik a turné legtöbb dátumán előzenekarként léptek fel és tiszta svéd metáljukkal fűszerezték a koncerteket.

Andi: „Micsoda utazás! Ez a világ körüli turné mindannyiunk számára valami különleges volt, a hosszú várakozás után újra együtt lenni a rajongókkal, ez az érzés mindannyiunknak nagyon hiányzott. Minden koncertet élveztünk, a rajongóink szuperek voltak és rengeteg boldog pillanatot szereztek nekünk, ami a zenekar még erősebb összetartozásához vezetett! Személy szerint már el sem tudom képzelni, hogy ezt Michi és Kai nélkül csináljam tovább, és most nagyon várjuk a következő stúdióalbumunkat!”
Markus: „Sziasztok, helloweenesek! Ti voltatok azok, akik tárt karokkal és nyílt szívvel fogadtatok minket szerte a világban, ezzel a világ körüli turnénkat egy egyedülálló, eufórikus bulivá változtattátok! Mindannyiótokat szeretünk, és nagyon várjuk, hogy 2024-ben – közvetlenül az új lemez elkészülte után – folytathassuk ezt a bulit veletek, a Helloween-családunkkal!”
Sascha: „Hű, micsoda hihetetlen turné volt ismét! Annyi csodálatos emberrel találkoztam, és a koncertjeink alatt a hangulat tele volt szeretettel és energiával. Minden egyes turné folyamatosan növekvő és kiteljesedő élményt nyújt számomra! Sok szeretettel minden rajongónak, a keményen dolgozó stábunknak, az elkötelezett menedzsmentnek és a tehetséges bandatársaimnak!”
A zenekar egy rövid pihenő beiktatása után nekilát a dalszerzésnek és a stúdiózásnak, hogy elkészüljön az újkori Helloween második kiadványa.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.