Rockmaraton – Öt év kihagyás után végre itt a harmincadik!

Hard Rock Magazin

Jövőre ismét lesz Rockmaraton! A 2024-es újrakezdés a Barba Negra szakmai támogatásával valósul meg 2024. július 11. és 15. között Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten. A 30. jubileumi fesztivál minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat fel, akiket egyfajta rock és metál adventi naptárként december elejétől naponta jelentenek be a Rockmaraton felületein.

A 30. jubileumi Rockmaratont jövőre pontosan fél évtizede várja a közönség és a fesztivál csapata egyaránt. A 2019-es, telt házas rendezvény után a szervezők már-már euforikus hangulatban tervezték a több évtizedes munkát megkoronázó harmincadik évfordulót, azonban a pár hónap múlva berobbanó Covid, illetve a járvánnyal megérkező karantén időszaka minden erre vonatkozó elképzelést felülírt. És bár 2021-ben nagy sikert aratott a szintén a Rockmaraton csapata által szervezett, kizárólag magyar zenekarokat felvonultató Metal Factory, a körülmények egészen mostanáig nem tették lehetővé, hogy elérkezzen a régóta várt jubileum.

A Rockmaraton főszervezője, Varga-Csajkás Zoltán a következőket mondta az elmúlt évek és a 2024-es rendezvény kapcsán: „A Covid után bekövetkezett gazdasági változások és az infláció következtében ma már a korábbi költségvetés sokszorosát igényli, hogy egy hasonló, vagy akár nagyobb volumenű rendezvényt szervezzünk, mint a legutóbbi volt, ezt pedig egyedül nem tudtam volna vállalni. Ezért kellett, hogy találjunk egy olyan szövetségest, akinek a segítségével sokkal nagyobb lehetőségek nyílnak meg előttünk gazdasági értelemben és kapcsolatok terén. A Barba Negra régóta napi szinten részese és aktív szereplője a hazai rock-metál színtérnek, sokat tesznek azért, hogy a műfaj életben maradjon. Régi a kapcsolat közöttünk, hiszen évek óta volt Barba Negra színpadunk, és az elmúlt években rendszeresen felmerült valamelyik fél részéről, hogy valamit kezdenünk kellene a Rockmaratonnal, így találtak egymásra ezek a gondolatok 2023 nyarán.”

A 30. jubileumi Rockmaraton 2024. július 11. és 15. között lesz, tehát ugyanabban az időszakban, ahogy korábban megszokhattuk, a hazai keményzenei színtér élvonalával, és minden korábbinál komolyabb nemzetközi fellépőgárdával, köztük igazi legendákkal a rock és metál stílus minden alműfajából. A fellépők bejelentése december első napjaitól indul, de néhány praktikus információt már most elárultak a szervezők: „Annyi változás történt, hogy ezúttal nem július második hetének elején kezdünk, hanem csütörtöktől a rákövetkező hét elejéig tart majd a buli. A helyszín természetesen, ahogy 2015 óta mindig, Dunaújváros, a Szalki-sziget. A 30. jubileumi fesztivál fellépőit egyfajta rock és metál adventi naptárként december elejétől naponta jelentjük majd be a Rockmaraton felületein.”

A friss információkért tehát kövessétek a Rockmaraton online felületeit, ahol naponta értesülhettek a fesztivállal kapcsolatos aktualitásokról. További információk az esemény Facebook-oldalán

Rockmaraton

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.