Dead Daisies: koncert, best of lemez és mobiljáték a 10 éves zenekartól

Rockvilág.hu online rockmagazin

Több mint 10 éve élteti a nagybetűs Rockzenét a The Dead Daisies! A zenekar idén kiadott válogatáslemezét mutatja be december 3-án a Barba Negrában, méghozzá ismét John Corabival a mikrofon mögött.

2013-as első lemezével a Dead Daisies valósággal berobbant a rockzenei színtér közepébe. Az volt az elképzelésük, hogy igazi, régivágású rockzenét játszanak, megidézve a ’70-es évek világát, és ehhez a műfaj legjobb zenészei álltak össze: a nemrég visszatért énekes, John Corabi (Motley Crue / The Scream), David Lowy gitáros (Red Phoenix), Doug Aldrich gitáros (Whitesnake / Dio), Brian Tichy dobos (Ozzy Osbourne, Foreigner) és Michael Devin basszusgitáros (Whitesnake). Erőteljes ének, blues-os riffek, hatalmas kórusok és felejthetetlen dallamok, mindez elképesztő színpadi jelenléttel előadva: ez a titka az ausztrál-amerikai csapatnak. A Resurrected című nóta friss klipje itt látható:

Az első nagylemez után még további öt stúdióalbum, és egy feldolgozásokat, illetve egy élő felvételeket tartalmazó kiadvány jelent meg, most pedig az első válogatáslemez is itt van, amin a 18 korábbi nóta mellé két teljesen új dal is felkerült. A csapat több százezer ember előtt lépett fel Európában, Amerikában és Japánban, és szinte az összes nagy fesztiválon feltűntek már. Az évtizedes fennállás alkalmából pedig nemrég még egy mobilos játékban is feltűntek: a Daisys Revenge játékban a Best Of lemez dalait hallgatva lövöldözhetünk:

A turné vendégeként Spike, a Quireboys nevű brit rockzenekar alapító énekese lép fel. A Dead Daisies pedig a színes program részeként előveszi a Slide It In című Whitesnake slágert is, így tisztelegve a legendás David Coverdale előtt:

Budapestre december 3-án érkezik a show, a Barba Negrában lépnek majd fel .

a Livesounds bemutatja:
2023. december 3., vasárnap 19 óra
Budapest, Barba Negra
The Dead Daisies, Spike koncertek
Belépő: elővételben 11.900 Ft, a koncert napján 12.900 Ft
Jegyek kaphatók a www.tixa.hu , https://jegy.rock1.hu weboldalakon, valamint a Ticketportal hálózatában és a Barba Negra jegypénztárban.

Kapcsolódó weboldalak:
https://livesound.hu
https://thedeaddaisies.com/
https://www.spikequireboys.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/269004651084082

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.