Elephants From Neptune – Boogieland a BuSH-on

Hard Rock Magazin

Észtország legvagányabb rockzenekara, az Elephants From Neptune a BuSH-on mutatja be új, ’Boogieland’ című nagylemezét november 2-án, az Akvárium Klubban. A többek között a Red Hot Chili Peppers és a Foo Fighters vendégeként is ismert desert rock banda hat év után tér vissza Budapestre, ahol ezúttal a Carson Coma társaságában lépnek fel.

Az Elephants From Neptune napjaink legnépszerűbb észt rockzenekara. A négyes 2012-ben jelentette meg első nagylemezét, karcos dalaikkal és zúzós riffjeikkel pedig hamar megnyerték maguknak nemcsak a közönséget, hanem a szakmát is. Hazavihették a Baltikum legnagyobb showcase fesztiválja, a Tallinn Music Week fődíját is, amelyet a legjobb koncertet adó zenekar zsebelhetett be a világ minden pontjáról odaérkező zeneipari szakemberek szavazatai alapján.

Az észt elefántok ezután olyan zenekarok társaságában léphettek fel, mint a Foo Fighters, a Red Hot Chili Peppers, a Biffy Clyro, a The Kills és a Kaiser Chiefs, második lemezüket pedig a „Legjobb Rockalbumnak“ kiáltották ki az Észt Zenei Díjátadón. Legsikeresebb albumuk a 2016-ban megjelent ’Oh No’, amely a jó kritikai fogadtatás mellett ismét elhozta számukra a „Legjobb Rockalbum“ díját, valamint az „Év Zenekara“ kitüntetést is, a címadó dalt pedig szerte Európában játszották a rádiók.

Legutóbbi lemezük tavaly ősszel jelent meg, a ’Boogieland’ legfőbb inspirációja a korai 70-es évek desert rockja, amit megspékeltek egy adag misztikummal, mexicanával, pszichedeliával és természetesen a jó öreg rock and rollal. Az album mindennél erősebb visszatérésnek bizonyult, hazájukban a lemezeladási listák elején landolt és ismét elhozta számukra a „Legjobb Rockalbumnak“ járó elismerést. A zenekar a nyarat intenzív turnézással töltötte, most pedig az elefántok készen állnak arra, hogy hat év után ismét felrázzák a magyar közönséget a BuSH fesztivál résztvevőjeként november 2-án, az Akvárium Klubban.

Kelet Európa új-zenei klubfesztiválja, a Budapest Showcase Hub, ismertebb nevén a BuSH immáron nyolcadik alkalommal hívja össze a friss zenékre és a városi fesztiválozásra nyitott közönséget, illetve a nemzetközi és hazai zeneipar képviselőit, hogy megtudják, milyen ütemre ver a régió szíve, mik a legfrissebb, legérdekesebb trendek, jelenségek a nemzetközi zenei életben. November 2. és 4. között 13 ország előadói töltik meg zenével Budapest ikonikus klubjait, exkluzív pop-up helyszíneit, a nappali szakmai konferenciára pedig – melynek bázisa sok év után újra a Loft/Black Hall lesz – a szcéna legjobb és legbefolyásosabb szakemberei érkeznek. Napijegyek és bérletek a Tixán, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.