Pennhurst, Mirror, Tiansen // Nyolcas műhely 2023.09.29.

Fémforgács

Három kiváló hazai zenekar közösen veszi birtokába a székesfehérvári Nyolcas Műhely deszkáit szeptember 29-én pénteken. Érkezik a nyáron zseniális második lemezét megjelentetett Mirror, az augusztusban a szlovéniai MetalDays fesztiválon robbantó Pennhurst, és az idei Wacken Battle Hungary győztes, ezáltal a világ legnagyobb metál fesztiválját is megjárt Tiansen, akik szint idén jelentkeztek legújabb lemezükkel.

Mirror

Az együttes 2016 nyarán alakult. A tagok által “mérgesgyerekek”-ként aposztrofált stílusra a metálos riffek, a punkos tempó és a poppos dallamvezetés jellemző energikus és interaktív színpadi jelenléttel megtámogatva. A 2016-os debütáló kislemezt 2017-ben egy újabb EP követte, majd 2020-ban jelent meg a Mirror első nagylemeze Óra indul címmel. A második, Lépés, lélegzet 2023. július 8-án jelent meg a H-Music Hungary kiadásában a Hammerworld Magazin július, augusztusi duplaszámában mellékelve.

A lemez megjelenése előtt két klip került bemutatásra a Van-e még és a Hív még dalokhoz. A Mirror 2023-ban A Dal műsorában is fellépet. Bejutott az élő adásos top 40-be. Szintén 2023-ban részt vettek a Metal Battle Hungary döntőjèn ahol a zenekar 4. helyezést ért el.

Pennhurst

A Pennhurst egy 2014–ben alakult öttagú budapesti modern metal formáció. A csapat számos saját klubkoncertet adott, illetve több hazai és nemzetközi előadó előtt lépett már fel, itthon és külföldön egyaránt. Turnéztak az Ektomorf, Tankcsapda, Pain, Depresszió, Omega Diatribe előzenekaraként is. A Pennhurst zenei stílusa modern metal, melynek jellegzetes stílusjegyei mellett hangsúlyos szerepet kapnak a dalokban az elektronikus zene elemek. Énekstílus szempontjából a scream, a tiszta ének, és díszítő jelleggel a rap jellemzi a dalokat. A 2023-as Metal Battle Hungary harmadik helyezett zenekara, Augusztusban Európa egyik nagy fesztiválján, a MetalDays-en adtak egy négysikerű koncertet.

Tiansen

A Tiansen 2016-ban alakult a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból. Stílusuk eklektikus és nehezen behatárolható. Zenéjükkel nem csak szórakoztatni szeretnének, de gondolatokat is ébreszteni a közönségükben. Szövegeik olyan társadalmi problémákat érintenek, amelyek körülöttük történnek, és amelyek fontosak a számunkra. Szeretnék felhívni a figyelmet azokra az eseményekre és kihívásokra, amelyek az emberek életét befolyásolják, és amelyekről nem beszélnek eleget. Azonban nem csak a szövegeikkel akarnak hatni. Koncertjeiken arra törekszenek, hogy a témákból fakadó negatív energiákat pozitív élményekké alakítsák át. Szeretnék, ha a közönség olyan érzéssel távozna a koncertjeikről, hogy megmozgatták a lelküket és valamilyen változást keltettek bennük. Debütáló albumuk, az Our Weakness 2018-ban jelent meg amit három single követett: a Dive, a The Last Letter és a tavaly megjelent Trace your Lines.

Második albumuk 2023. közepén jelenik meg Emerald címmel.A 2019-2020-as években részt vettek több tehetségkutatón. Elnyerték az Éter Plusz több különdíjat, a Dobbantón I. helyezést. 2023-ban a Tiansen képviselte Magyarországot a németországi Wacken Open Air Metal Battle tehetségkutatóján. Az elmúlt években olyan zenekarokkal állhattak színpadra mint a Down For Whatever, Nova Prospect, AWS, Road, Subscribe, The Idoru, Trillion.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.