Electric Boys – Új album!

Fémforgács

Grand Exlposivos címmel új albummla jelentkezett a svéd Electric Boys. Az 1988-ban Stockholmban alakult banda zenei gyökerei a ’70-es évek groove rockjában, illetve a ’60-as évek popjában és pszichedéliájában gyökereznek. A csapat felállása: Conny Bloom – gitár és ének, Andy Christell – basszus, “Slim” Martin Thomander – gitár és Jolle Atlagic – dobok, A kritikusok által méltatott debütáló albumuk, a Funk-O-Metal Carpet Ride producere Bob Rock volt, (Metallica, Bon Jovi, The Cult, Mötley Crüe) volt, erről tört annak idején a Billboard Top 20-ba a az All Lips ‘N’ Hips daluk is. A szeptember közepén megjelent albummal újabb színntet hoz a csapat megszólalásában. A zenei útról így mesél Conny Bloom, a zenekar fő dalszerzője:

A világjárvány komolyabb témákra inspirált [akkor], így a 2021-ben megjelent Ups!de Down egy kicsit sötétebb album lett, bár a remény mindig jelen volt benne.”

Az első kislemez, az I’ve Got A Feelin megmutatta az utat a klasszikus rock arénákba, míg a következő kislemez, a Domestic Blitz akkorát rúg, mint egy öszvér, valóban nagyot tarol. A fickók láthatóan élvezik a közös zenélést, mi pedig egy pokoli jó bulialbumot kaptunk a nyár végére.

A Mighty Music gondozásában megjelent Grand Explosivos az Electric Boys 2023-as új albuma azonban az előzőnek éppen az ellenkezője. Valójában lehet, hogy a fiúk a Groovus Maximus óta a legjobb bulit rendezik egy korongon! Az album hard rockos, dallamos, funk-kal és szórakoztató zenei elemekkel teli kaland. Úgy azsól, mint ahogy a csapatot annak idején megismertük.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.