„Stay true, stay strong and Stay Metal!!!”

rattlead.hu

Why did you decide to create this music project? Was it something that you thought about for a long time?

Absolutely, Immortalizer was a very long time in the making. I started playing music when I was only 8 years old, so I slowly developed a foundation with each instrument I play. I spent most of my life trying to find my sound and after years of effort I began working on Immortalizer and finally felt I had found it. I wanted to create something different, while still giving a nod to my heroes. So, I began to fuse different styles of Metal to create my signature sound.

Why Immortalizer? Is there a special meaning via this name?

I spent a long time on the band name. I was writing the lyrics for what became „The Immortalizer” (a song about a cursed sword that corrupts anyone who wields it), and I kept getting drawn in to that word. I thought to myself, Damn, that would make a bad ass band name! So, shortly after that I decided to use it for the band.

How do you characterize your music? Pure Metal or something more than that?

I suppose I’m still trying to figure that out myself. I tried to think outside the box creatively when I was working on what Immortalizer would be and I ended up blending several different genres of Metal and made something a little different. I’m still looking for the right way to categorize the band, but I do like that tag for it…Pure Metal sounds good to me!

Your new album “Born For Metal” is out! Tell us a few words about this new album. What anyone can hear on “Born For Metal”?

Born For Metal is my debut album with Immortalizer. I was fortunate to work directly with one of my biggest heroes the mighty Ralf Scheepers who engineered, mixed and mastered the entire album, on top of being feature on the single We Were Born For Metal! It was a huge honour to work with Ralf.
With Born For Metal you can hear my fusion of Metal styles which is a bit unique. I’m also a one man band and write and record everything myself which is rare.

Describe this new release with 3 phrases.

Passion for heavy Metal music, something a little different, a one-man army plus very special guest Ralf Scheepers!

Music, lyrics or something else? Which one do you believe is the “big weapon” of your new album?

I think all of them are incredibly important. Good lyrics are as important as good songs and that spark of something original I find is a key ingredient as well. I think my passion for Heavy Metal comes through in Born For Metal and you can hear the amount of time and energy I poured into it to make it as good as I possibly could.

Suggest us 3 songs from this album.

I’d recommend a full run through from beginning to end, but as single shots I’d say Out In The Streets, We Were Born For Metal, and The Fallen.

What are your plans this period? Do you focus more on the promotion of this album or do you want to go out and play live your new album?

I’ve been trying to tackle both, which has been a bit overwhelming. I’m planning to get a band together soon to be able to perform and tour but on top of working on the second album, I’m also running the distribution for the Immortalizer shop which has become very time consuming. I hope to be able to find the right label and distribution company to help Immortalizer reach new heights.

Where we can find your new album “Born For Metal”?

You can find the album on www.ImmortalizerMusic.com as well as the new eBay shop, iTunes and other streaming platforms.

Thank you Immortalizer! Do you want to share anything else with our readers?

I’d just like to extend a very special thank you to Immortalizer fans from all over the world! Your support means a great deal to me! Stay true, stay strong and Stay Metal!!!

Cheers,

Dave D.R.

www.immortalizermusic.com 

https://soundcloud.com/Immortalizermusic

https://www.facebook.com/ImmortalizerBand

https://www.twitter.com/immortalizer_

https://www.instagram.com/immortalizerofficial/

https://music.apple.com/ca/album/born-for-metal/1662783932

Promoter:

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

Maradjatok igazak, erősek és maradjatok hűek a metalhoz!!!

Miért döntöttél úgy, hogy létrehozod ezt a zenei projektet? Mi volt az, amin ilyen sokáig gondolkodtál?

Abszolút, az Immortalizer nagyon sokáig készült. Mindössze 8 éves koromban kezdtem el zenélni, így lassan minden egyes hangszerrel, amin játszottam, kialakítottam egy alap stílust. Életem nagy részét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam megtalálni a hangzásomat, és évekig tartó erőfeszítések után elkezdtem dolgozni az Immortalizer-en, és végre úgy éreztem, megtaláltam. Valami mást akartam létrehozni, miközben a hőseim előtt is tisztelegni próbáltam. Így elkezdtem a metal különböző stílusait ötvözni, hogy megteremtsem a jellegzetes világomat.

Miért az Immortalizer? Van valami különleges jelentése ennek a névnek?

Hosszú időt töltöttem a zenekar nevével. Éppen a „The Immortalizer” című dal szövegét írtam (egy dal egy elátkozott kardról, amely megrontja azt, aki használja), és folyamatosan vonzott ez a szó. Azt gondoltam magamban, hogy a fenébe is, ez egy baromi jó zenekarnév lenne! Így nem sokkal ezután úgy döntöttem, hogy ezt használom a zenekarra.

Hogyan jellemeznéd a zenédet? Tiszta metál vagy valami több annál?

Azt hiszem, ezt még magam is próbálom kitalálni. Megpróbáltam kreatívan a dobozokon kívül gondolkodni, amikor azon dolgoztam, hogy mi legyen az Immortalizer, és végül több különböző metal műfajt kevertem össze, és valami kicsit más lett belőle. Még mindig keresem a helyes kategorizálási módot, de tetszik ez a címke a zenekarnak… A Pure Metal jól hangzik!

Megjelent az új albumod „Born For Metal” címmel! Mesélj pár szót az új albumról. Mit hallhat bárki a „Born For Metal”-on?

A Born For Metal a debütáló albumom az Immortalizerrel. Szerencsés voltam, hogy közvetlenül az egyik legnagyobb hősömmel, a hatalmas Ralf Scheepers-szel dolgozhattam együtt, aki az egész album hangmérnöki, keverési és masterelési munkálatait végezte, ráadásul a We Were Born For Metal kislemezen is közreműködött! Hatalmas megtiszteltetés volt Ralffal dolgozni.
A Born For Metal albumon hallhatjátok a metal stílusok ötvözését, ami egy kicsit egyedi. Emellett egy egyszemélyes zenekar vagyok, mindent magam írok és veszek fel, ami ritka.

Írd le ezt az új kiadványt 3 mondattal.

Szenvedély a heavy metal zene iránt, valami kicsit más, egy egyszemélyes sereg, plusz egy nagyon különleges vendég, Ralf Scheepers!

Zene, dalszöveg vagy valami más? Mit gondolsz, melyik az új albumod „nagy fegyvere”?

Szerintem mindegyik hihetetlenül fontos. A jó dalszövegek ugyanolyan fontosak, mint a jó dalok, és az a szikra, ami valami eredetit sugároz, szerintem szintén kulcsfontosságú összetevő. Azt hiszem, a Heavy Metal iránti szenvedélyem átjön a Born For Metalon, és hallani lehet, hogy mennyi időt és energiát öltem bele, hogy a lehető legjobb legyen.

Ajánlj nekünk 3 dalt erről az albumról.

Javasolnám a teljes átfutást az elejétől a végéig, de egy-egy felvételként az Out In The Streets, a We Were Born For Metal és a The Fallen-t mondanám.

Mik a terveitek ebben az időszakban? Inkább az album promóciójára koncentráltok, vagy szeretnétek kimenni és élőben játszani az új albumotokat?

Mindkettővel próbáltam foglalkozni, ami egy kicsit megterhelő volt. Azt tervezem, hogy hamarosan összehozok egy zenekart, hogy felléphessek és turnézhassak, de a második albumon való munka mellett az Immortalizer bolt terjesztését is irányítom, ami nagyon időigényessé vált. Remélem, hogy sikerül megtalálnom a megfelelő kiadót és terjesztő céget, hogy az Immortalizer új magasságokba jusson.

Hol találhatjuk meg az új albumotokat, a „Born For Metal”-t?

Az album megtalálható a www.ImmortalizerMusic.com oldalon, valamint az új eBay shopban, az iTunes-on és más streaming platformokon.

Köszönöm Immortalizer! Szeretnél még valamit megosztani olvasóinkkal?

Csak egy nagyon különleges köszönetet szeretnék mondani az Immortalizer rajongóknak a világ minden tájáról! A támogatásotok nagyon sokat jelent nekem! Maradjatok igazak, erősek és maradjatok hűek a metalhoz!!!

Cheers,

Dave D.R.

www.immortalizermusic.com 

https://soundcloud.com/Immortalizermusic

https://www.facebook.com/ImmortalizerBand

https://www.twitter.com/immortalizer_

https://www.instagram.com/immortalizerofficial/

https://music.apple.com/ca/album/born-for-metal/1662783932

Promoter:

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.