Masheena – Ugyanonnan jövünk!

Fémforgács

Masheena név alatt norvég hard rockerek adtak ki egy új dalt Under The Same Sun címmel. Az Abbath, Immortal, Lost At Last tagjai ezzel lepik meg a közönséget. A West Coast Hard Rock-ot a zenekar szülővárosában, a norvégiai Bergenben található Solslottet stúdióban vették fel a díjnyertes producer és Enslaved-dobos Iver Sandøy közreműködésével, majd később a Machine néven ismert iparági titán keverte készre. A zenészek azért nem tagadják meg gyökereiket, mert ez a hard rock igazán különleges. A stoneres beütés mellett tartalmaz sok-sok modern elektronikus hatást és meglehetősen sok sötét tónust. Ezt színesítik láthatatlan mélységű groove-okkal. A Masheena egy egyszerű kihívásnak kíván megfelelni: tisztelegni a hard rock zene gazdag öröksége előtt, olyan nagyszerű dalok létrehozásával, amelyekhez az emberek érzelmeikkel, gondolataikkal, zenei hangokkal kapcsolódni tudnak.

2021-ben Luis-Alberto Salomon elkezdte megosztani demóit régi barátjával, Tarjei A. Heggernessel. A Masheena előtt Luis a Royal Rooster énekes és hangszeres sarokköve volt, míg Tarjei basszusgitározott és a Lost at Last ritmusszekciójában játszott. Látva a demókban rejlő potenciált, Tarjei beugrott, és Gerhard Herfindalt, ismertebb nevén Armageddát is beszervezte. Ő olyan neves előadókkal játszott, mint az Immortal, az I és a Demonaz. A zenekar Luis barátjával, a multihangszeres Ole Andre Farstaddal, azaz El Magóval, az Abbath jelenlegi szólógitárosával vált teljessé. A csapat ezután úgy döntött, hogy zenekart alapít, és az eredetileg EP-nek szánt első négy daluk nyers keverését a Majestic Mountain Records gondozásában jelenteték meg. A hangzás lenyűgözte őket, a kiadó sürgette a zenekart, hogy készítsenek egy teljes hosszúságú albumot.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.