Koroknai Árpád – A cívisvárosból a Kanári-szigetekre

Hard Rock Magazin

Koroknai Árpád „Kori” (KORI, Zorall, ex-Omen, ex-P.Box, ex-Szfinx) énekes egy interjúban elmondta, hogy családjával Debrecenből Tenerifére költözik, ám ez nem befolyásolja frontemberi pályafutását hazai zenekaraiban.

Koroknai Árpád „Kori”, aki saját zenekara, a KORI mellett a Zorall frontembere is, elmondta, hogy az elmúlt évek tenerifei pihenései során rájött, ott mennyivel stresszmentesebb az élet, itthon az emberek irigyek, gyűlölködőek. „A feleségemnek mind a két húga kint él Tenerifén, és telente, amikor holtszezon van a klubkoncertek terén, 11-12 éve kint töltünk másfél-két hónapot. Néha igen komoly viharfelhők gyülekeznek a Teide, a sziget legmagasabb hegye körül, de a parton mindig süt a nap, és ez kicsit szimbolikus is volt számomra, mert sajnos Magyarország felett is kezdenek gyűlni a viharfelhők. A kisfiam jövője szempontjából nagyon fontos, hogy olyan környezetben tudjon felnőni, ahol egy kicsit békésebb a felnőttek élete.”

Ott kint „vendéglátózni” fog tervei szerint – ami nem keverendő össze az itthoni mulatós műfajjal –, de mellette itthoni zenekarait sem hanyagolja el. „A sziget a turizmusból él, rengeteg jobbnál jobb zenész van ott, fel is vettem némelyikkel a kapcsolatot, mert a szigeten minden második helyen élő zene van. Amikor kint voltunk, szinte minden évben volt koncertem is. Most koncertnek nevezem, de playback alapra énekeltem élőben, és a helyi magyar közösség rendre megtöltötte a helyeket, ahol játszottam. De közben az itthoni zenekaraimat is tudom csinálni. Tenerife öt és fél órás repülőút, ha azt vesszük, hogy Debrecen-Budapest két és fél-három óra, akkor már nem is vagyok olyan messze Magyarországtól. Nyáron meg a fesztiválszezonra hazajövünk. Jelen pillanatban itthon a fő események nyáron történnek, a klubélet egy kicsit megfeneklett a Covid után.”

A KORI zenekarral szeptember 8-án búcsúzik Debrecentől, a Zorall-lal szeptember 16-án Kerekegyházán lesz az utolsó koncertje, utána utazik ki Spanyolországba, de előtte szeptember 15-én fellépnek még Budapesten, augusztus 23-án pedig Alsóörsön a Tábor fesztiválon találkozhatunk velük.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.