Alice Cooper jó útra tér

Hard Rock Magazin

Több mint 50 évnyi színpadi szereplés után nem ismeretlen számunkra Alice Cooper, új albumának első kislemezdalában mégis bemutatkozik: I’m Alice. A shock rocker persze nem hagy fel az ijesztgetéssel, de augusztusban megjelenő új lemezének a ‘Road’ címet adta.

Több ezer koncert és mintegy egymillió megtett kilométer után a Rock and Roll Hall of Fame-be 2011-ben beiktatott Alice Cooper új albummal tér vissza, mely a ‘Road’ címet kapta. Az első kislemezdal, az I’m Alice megadja az anyag alaphangját, producere régi munkatársa, Bob Ezrin, szakítva azonban az eddigi hagyományaival, nem számos vendégzenész, hanem koncertzenekara – Ryan Roxie (gitár), Nita Strauss (gitár), Tommy Henriksen (gitár), Chuck Garric (basszusgitár) és Glen Sobel (dob) – közreműködésével készítette el az új lemezt. Vannak azért vendégek, pár dalban gitározik és szerzőként is felbukkan Tom Morello (Rage Against The Machine), Wayne Kramer (MC5), Keith Nelson (Buckcherry) és Kane Roberts, aki a 80-as évek második felének Alice Cooper-lemezein (‘Constrictor’, Raise Your Fist And Yell’, ‘Trash’, utóbbin már csak a Bed Of Nails számban) gitározott.

Az album többféle színű bakeliten, valamint CD-n is megjelenik, azonban az öreg róka – érezve a fizikai hanghordozók forgalmának visszaesését – az előző lemezhez hasonlóan koncertfilmet is kínál a lemez mellé. Az LP-khez is jár egy bónusz DVD, a CD-vásárlók pedig a sima hanganyag, valamint a bónusz DVD-s és Blu-ray-es közül választhatnak, a bónuszlemezen Alice Cooper 2022-es Hellfest-szereplését láthatjuk, melyen az összes klasszikus mellett pár ritkán játszott gyöngyszem is szerepel. Az earMUSIC augusztus 25-re időzítette az album megjelenését, addig még újabb dalok és talán koncertrészletek is várhatók.

A ‘Road’ dallistája:

01. I’m Alice
02. Welcome To The Show
03. All Over The World
04. Dead Don’t Dance (közreműködik Kane Roberts)
05. Go Away (közreműködik Keith Nelson)
06. White Line Frankenstein (közreműködik Tom Morello)
07. Big Boots
08. Rules Of The Road (közreműködik Wayne Kramer)
09. The Big Goodbye
10. Road Rats Forever
11. Baby Please Don’t Go (közreműködik Keith Nelson)
12. 100 More Miles
13. Magic Bus

A ‘Live At Hellfest 2022’ DVD/Blu-ray dallistája:

01. Feed My Frankenstein
02. No More Mr. Nice Guy
03. Bed Of Nails
04. Hey Stoopid
05. Fallen In Love
06. Go Man Go
07. Guitar Solo by Nita Strauss
08. Roses On White Lace
09. I’m Eighteen
10. Poison
11. Billion Dollar Babies
12. The Black Widow Jam
13. Steven
14. Dead Babies
15. I Love The Dead
16. Escape
17. School’s Out

Alice Cooper - Road

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.