U2 – Koncert a mai lemezmegjelenés alkalmából

Hard Rock Magazin

Ma adták ki a U2 életműösszegző albumát, ebből az alkalomból Bono és The Edge egy négyszámos unplugged Tiny Desk-koncertet adott az NPR Music washingtoni irodájában.

Ma, Szent Patrik Napján, Írország nemzeti ünnepén jelent meg ’Songs Of Surrender’címmel a U2 kiadványa, amely összefoglalja a zenekar hosszú pályafutását bizonyos dalok újragondolt változatával.
Ennek apropóján Bono és The Edge 21 perces Tiny Desk*-minikoncertet adott a 2000-ben kiadott ’All That You Can’t Leave Behind’ album 4 dalának lecsupaszított változatával.
Az előadáson közreműködött a washingtoni Duke Ellington School Of The Arts tizenévesekből álló kórusa. A próbák során Bono azt mondta a diákoknak, hogy a Beautiful Dayt úgy képzeljék el, mint egy piálás utáni éneklést a barátokkal a bár előtt, de gyorsan korrigált, miután kapcsolt, hogy egyikük sem elég idős ahhoz, hogy alkoholt igyon.
Bono és The Edge kifejezetten a Tiny Desk miatt utazott Írországból az Egyesült Államokba, és öt napnyi próba után érkeztek meg Washingtonba az előadásra, négy dallal álltak elő, köztük a Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of mélyen érzelmes verziójával, amelyet az INXS néhai énekesének, Michael Hutchence-nek írtak, valamint a Walk On átdolgozásával, amelyet Bono elmondása szerint az ukrán nép ihletett, és a dalt az ukrán népnek ajánlotta.

Bono And The Edge – Tiny Desk Concert dallista:

1. Beautiful Day
2. In A Little While
3. Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of
4. Walk On

*[A Tiny Desk-sorozat házigazdája az NPR Music, amely a legnépszerűbb amerikai közrádió projektje. Küldetése a közszolgálati zenei műsorszolgáltatás és eredeti szerkesztői tartalmak előállítása a zene felfedezése jegyében. Az első Tiny Desk koncert ötlete Bob Boilen és Stephen Thompson zenei szerkesztők fejéből pattant ki, miután egy nagyszabású médiaeseményen nem hallották a zenét a közönségzajtól. Thompson azzal viccelődött, hogy a zenésznek – aki Laura Gibson folkénekesnő volt – Boilen asztalánál kellene játszania. Egy hónappal később ez meg is történt, Laura Gibson volt a Tiny Desk széria első fellépője. A kezdetben havi rendszerességű koncertek frekvenciája mára heti 2-3 alkalomra nőtt, az előadások száma lassan közelít az 1500-hoz, amelyeket összességében több milliárdszor néztek már meg. Bár a streamelt zene stílusa elsősorban az alternatív-indie vonalon mozog, kerülve a populáris megszólalást vagy a tömegízlést, mégis megfordultak a sorozatban olyan világsztárok, mint Robert Plant, Tom Jones, Ed Sheeran, Sting, a Coldplay, Chick Corea, Peter Frampton, Graham Nash, Dua Lipa, Billie Eilish, Suzanne Vega, Paul Weller, a Gogol Bordello, a Los Lobos, Ludovico Einaudi, Ron Carter vagy a The Mavericks.]

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.