Bite the Hook: hat év után új dallal jelentkezett az Incendiary

Nuskull Magazin

Tökre meglepődtem, amikor megláttam több helyen is, hogy hat év telt el a legutóbbi Incendiary-anyag és a most kiadott dal között, pedig valóban: 2017-ben jött ki a Thousand Mile Stare, idén május 26-án viszont érkezik a New York-i hácések következő etapja, ami a Change the Way You Think About Pain címet kapta. Az első ökölrázós szerzemény, a Bite the Hook pedig már meg is hallgatható róla.

A zenekar ezúttal is az aranykezű Will Putney producerrel (Stray from the Path, Counterparts, Conjurer stb.) dolgozott együtt, Brendan Garrone énekes pedig így fogalmazott az egész lemez hátteréről és a munkafolyamatról:

Ha egy hardcore-banda megéri a negyedik lemezét, az már egy jelentős mérföldkő: itt kell ugyanis eldönteni, hogy gyökeresen megváltoztatod a hangzásodat, vagy maradsz teljesen ugyanazoknál a bevált manővereknél, mint azelőtt. Mi egyiket se akartuk. Brutális hajtűkanyarok helyett inkább arra törekedtünk, hogy finomítsunk azokon a dolgokon, amiket eddig már megvalósítottunk.

Témáját tekintve egyszerre jellemzi a lemezt a társadalmi/politikai tartalom és sötétebb, személyesebb epizódok. Az album címe [szabad fordításban: Változtasd meg a fájdalomhoz fűződő viszonyodat – a szerk.] a fájdalom elkerülésének fogalmát hivatott megidézni. A legtöbb dal valamilyen módon kapcsolódik ahhoz, amit mindenki csinál, amikor próbálnak tudomást nem venni a gyötrelmeikről.

Mutatjuk is a dallistát, a friss szerzeményt és a borítót is:

1. Bite the Hook
2. Jesus Bones
3. Echo of Nothing
4. Host:Parasite
5. Lie of Liberty
6. C.T.E
7. Collision
8. Rats in the Cellar
9. Santosha (Illusion of the Self)
10. Change the Way You Think About Pain

//www.youtube.com/watch?v=cLl99p0ShmI

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.