Annyi fika érte a Spiritboxot a Falling in Reverse-szel közös turnéjuk miatt, hogy inkább visszamondták azt

Nuskull Magazin

Kukoricát bekészíteni, kommentelő ujjacskákat kiropogtatni, (megint) áll a bál a metalvilágban. Történt ugyanis, hogy a Falling in Reverse nagyszabású turnét jelentett be az ‘Államokba a nyárra, ahova meg is hívták vendégnek az Ice Nine Killst, illetve bizonyos állomásokon az Underoath, a Spiritbox, a Slaughter to Prevail, a Crown the Empire és a Catch Your Breath melegített – volna. Ezek közül egy banda viszont már biztos nem lesz ott a Popular Monstour névre keresztelt körúton, ez pedig a Spiritbox.

Szemfüles rajongók szúrták ki ugyanis, hogy a bejelentés után pár nappal a Courtney LaPlante vezette zenekar minden közösségi médiás platformjáról eltüntette az esemény nyomait. Aztán március 13-án, hétfőn végül ki is bújt a szög a zsákból:

A spekulációk persze nem várattak sokat magukra: többen Ronnie Radke személyéhez kötötték a meghátrálást, aki ha épp nem valamelyik zenész kollégájával acsarkodik a Twitteren (jelenleg épp a nemrég nálunk is megfordult Monuments énekesével, Andy Cizekkel), akkor erőszakkal fenyegetőzik, homofób és egyéb trágár inzultusokat vág másokhoz, és hát na, ismerjük a viselt dolgait. De az is megfordult az emberek fejében, hogy a Spiritbox döntésének a Crown the Empire-höz is lehet köze, ahol nemrég a gitárost érték (nemi) erőszakkal kapcsolatos vádak, amiket a banda történetesen vissza is utasított. Bármi is legyen a háttérben, a kérdés adott:

Ilyen aduk mellett miért vállalták el az egészet egyáltalán?

Persze lehetne napestig találgatni, hogy most akkor a Spiritbox túl közel repült-e a naphoz és hagyta megégetni magát, vagy időben kapcsolt és menthető még a mentenivaló? Egy Limp Bizkittel való közösködés nagyra duzzasztotta a mellényt, vagy csak bedőltek a cyberbullyingnak? Annyi biztos, hogy ezren ezerféleképp látják, többek közt Radke (egyik) nemezise, az Attila énekese, Chris “Fronz” Fronzak, vagy épp az All That Remains frontembere, Phil Labonte:

Ami viszont biztos: mindez a Spiritbox nyári Európa-turnéját nem érinti, így a zenekar június 1-jén a Budapest Arénában is fellépBring Me the Horizon előtt.

//www.youtube.com/watch?v=I0WzT0OJ-E0

//www.youtube.com/watch?v=qMXESlny4-I

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.