Nanowar of Steel – Megjelent az új lemezük, itt a harmadik klip

Fémforgács

Március 10-én, a Napalm Records gondozásában napvilágot látott az olasz heavy/power metalos Nanowar of Steel legújabb nagylemeze, a Dislike to False Metal. Az albumról a harmadik dalhoz is elkészült a klip, melyet a Pasadena 1994 nótához készítettek a srácok. A Joakim Brodén (Sabaton) vendégeskedésével készült dal az 1994-es FIFA labdarúgó világbajnoki döntőt énekli meg (természetesen a banda egyedi, egyéni stílusát és humorát belevíve a koncepcióba), melyben az olasz válogatott a rendes játékidőben és a hosszabbításban is 0-0-át játszott a brazilokkal, ám a mindent eldöntő tizenegyes párbajban 3 olasz játékos is hibázott, Roberto Baggio kihagyott tizenegyese szinte már legendássá vált azóta. Most is érdemes figyelni a dalszövegekre, mert érdekes utalásokat vélhetünk felfedezni benne (mint például a tizenegyesek “közvetítésénél” az eredeti olasz kommentárrészletek bejátszása).

A dal címe a Kalifornia államban, Los Angelesben található Pasadena városát foglalja magában, melynek The Rose Bowl nevű stadionjában zajlott a döntő 1994. július 17-én, több mint 94 ezer szurkoló előtt. További érdekesség, hogy a meccset a nemzetközileg is elismert magyar játékvezető, Puhl Sándor vezette.

A Nanowar of Steel április 4-én a budapesti Analog Music Hall-ban fog játszani a szintén olasz Frozen Crown társaságában.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.