13 év után új lemezt ad ki a Kittie, itt egy új dal róla

Nuskull Magazin

Ha nagy nu metalos hírében álltál (vagy állsz még mindig), akkor bizonyára mond valamit a Kittie neve – amúgy meg nem biztos, lévén idehaza eléggé a radar alatt maradt a csak csajokból álló kanadai banda. A lényeg annyi, hogy a Morgan Lander vezette zenekar mindig a lehető legjobbkor bukkant fel: anno az ezredfordulón pont jókor lovagolták meg a nu metal-hullámokat, aztán ahogy a stílus kezdett lecsengeni, sőt, egyenesen kínossá válni, úgy váltottak ők is az alteresebb, groove-osabb, egyenesen death metalosabb (!) irányba, majd a 2010-es évek közepére földbe is álltak.

Azonban ahogy a 2020-as években nemcsak a nu metal kapott új erőre, de az ún. „millennial nostalgiát” is boldog-boldogtalan fejni kezdte, úgy tértek vissza az olyan zenekarok, mint a Kittie, legalább akkora, ha nem nagyobb rajongótábornak, mint azelőtt. 2022 őszén le is nyomták a Blue Ridge Rock Festet meg a When We Were Youngot, Ash Avildsen, a Sumerian Records feje pedig egyből le is szerződtette őket, majd a rá következő év elején el is kezdték felvenni hetedik nagylemezüket Nick Raskulinecz producerrel. Az anyag Fire címmel idén június 21-én érkezik az említett kiadónál.

  1. Fire
  2. I Still Wear This Crown
  3. Falter
  4. Vultures
  5. We Are Shadows
  6. Wound
  7. One Foot in the Grave
  8. Are You Entertained
  9. Grime
  10. Eyes Wide Open

A bejelentéssel együtt befutott a Vultures c. dal is, ami nem az első hallgatnivaló az anyagról: a We Are Shadows és az Eyes Wide Open már az év eleje óta kipotyogtak. Az internet már kellően fel van tüzelve a Fire-től (bocs!), így a Kittie-rajongók kezdhetnek izgulni, meg mindenki más is, aki utólag fedezte fel magának a bandát és jött rá, hogy azért mégiscsak érdemesebb ezt hallgatni, mint egy csapágyas fűkaszát.

//www.youtube.com/watch?v=VYxOhZVt-n4

//www.youtube.com/watch?v=wtxGVI87pls

//www.youtube.com/watch?v=hIqcEiaOpM8

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.