Dirty Dawn – F.O.U.R. – klip az üvegházból

Fémforgács

Tavaly jelent meg a pécsi hardcore punk Dirty Dawn legutóbbi kislemeze, a Putting Out The Fire Of Purgatory. Az 5 számos EP-ről F.O.U.R. daluk kapott friss videót.

A nagy turnézgatásokban meg majdnem elfelejtettük, hogy csináltunk egy videót a kislemez egyik dalára. Gyakorlatilag véletlenül találtunk egy üvegházra, ami épp tele volt virágzó citromfákkal, és eldöntöttük, hogy mennyire menőn nézne már ki itt egy klip. Közben, mivel az előző klipünk abból állt, hogy egy kiállításon, egy galériában zenélünk, most pedig egy üvegházban, így azonnal koncepcióvá formálódott a dolog, hogy ezentúl a többi mozgókép is valami nagyon elcseszett helyszínen fog készülni.

A dalválasztás viszont más tészta volt. egy-két évvel korábban íródott a F.O.U.R., már akkor is rohadtul elegünk volt azzal, ami ebben az országban folyik, főleg azokkal, akik azokban a bizonyos bársonyszékekben ücsörögnek. Az emberek elkeseredettségével, az állandó vicsorgással, a megosztottsággal és azzal, hogy nettó hülyének vagyunk nézve (meg persze a végtelen más dologgal… Az egész dal, sőt maga a lemez is arról szól, hogy baromira nagy szükség lenne a változásra, és az újrakezdésre, meg persze arról, hogy b…ssza meg a hatalom magát, miközben tönkreteszi a teljes társadalmunkat.

Az elmúlt hetek és hónapok történései alapján pedig nehéz lenne nem vibe-olni a refrénnel: „It’s time to replace you, Another world has come, its over like you

A Dirty Dawn közeljövőbeli koncertjei így alakulnak.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.