Portrait – Ördögi paktum 

Fémforgács

A klasszikus vonalú heavy metalt játszó svéd Portrait június 21-én, a Metal Blade Records gondozásában adja ki The Host című új albumát. A lemezről Christian Lindell alapító gitáros az következőket árulta el:

A The Host egy okkult mesét mond le a kardról és a varázslásról, a valaha is felvett legszenvedélyesebb heavy metal zenén keresztül. A történet a XVII. századi Svédországban játszódik és egy névtelen főszereplő körül forog, aki tapasztalatai révén úgy dönt, hogy ennek a világnak az igazságtalanságával és képmutatásával szemben az igazságot és az erőt keresi „ellenségén” keresztül keresi. Bár sztorit részben történelmi események ihlették, a még sem szabad összetéveszteni a róla tanult történelemórával. Léteznek bírósági dokumentumok abból a korszakból, amelyben a hadseregbe kényszerült embereket azzal vádolták, hogy egyezséget kötöttek az Ördöggel, hogy tőle szerencsét, erőt kérjenek a csatában és így tovább. Ez arra inspirált minket, hogy elhelyezzem ezeket a lemez történetében és dalok szövegeiben.

Az első klipként kiadott The Blood Covenant sztorija is erről szól. Főhősünk elbonthatatlan egy ördögi egyezségre lép, és olyan ösvényre lép, ahonnan nincs visszaút. Zeneileg ez az egyik leggyorsabb dal az albumon, és egyenes igazi Portrait durranás.

Portrait – The Host

(Metal Blade Records)

1. Hoc Est Corpus Meum (Intro) 

2. The Blood Covenant 

3. The Sacrament 

4. Oneiric Visions 

5. One Last Kiss 

6. Treachery 

7. Sound The Horn 

8. Dweller Of The Threshold 

9. Die In My Heart 

10. Voice Of The Outsider

11. From The Urn  12. The Men Of Renown 

13. Sword Of Reason (The Steel Of Revenge) 

14. The Passions Of Sophia 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.