Cseh Tamás – Kiadatlan dalok és lemezbemutató minikoncert

Hard Rock Magazin

Május 21-én egy megkésett Cseh Tamás-album lát napvilágot ’Western dalok’ címmel a hatvanas és a hetvenes években született szerzeményekkel, a lemezbemutató holnap lesz a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében.

Kizárólag vinyl formátumban jelenik meg Cseh Tamás ’Western dalok’ című posztumusz albuma, amelyet május 21-én mutatnak be a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) kertjében. Sosem hallott és jól ismert dalok is visszaköszönnek a frissen masterelt hanganyagon, melyet a vadnyugati téma kovácsol egységbe. Bereményi Géza szövegei és Cseh Tamás korai angol nyelvű szerzeményei mellett amerikai népdal, indián dal és egy versmegzenésítés is helyet kapott a korongon, Cseh Tamás utánozhatatlan előadásában.
Az album már megrendelhető a forgalmazóknál.

A lemezbemutató alkalmából szabadtéri fotókiállítás nyílt a Cseh Tamás Archívum gyűjteményéből a Károlyi-kert Ferenczy utca felől található kerítésén, a közös lemezhallgatást követően beszélgetésre kerül sor Horváth Gergely műsorvezető-szerkesztő vezetésével. A beszélgetésen részt vesz Novák János zeneszerző, Cseh Tamás egykori zenésztársa, aki a lemezen is közreműködik egy dalban, Beck Zoltán énekes-dalszerző és Csengey Balázs, a Cseh Tamás Archívum munkatársa. Az est zárásaként Nóvé Soma énekes-dalszerző játszik el néhányat a lemezen szereplő dalok közül. A western téma Cseh Tamás életművében izgalmas jelenség – a játék, a szerepjátszás egész életén át jelen volt –, ám az ő nevével fémjelzett bakonyi indiánozás, vagy ‘Hadiösvény’ című regénye miatt mégsem lehet meglepő a rajongók számára.
A premierre a jegy.hu oldalán lehet elővételben belépőt váltani 1 000 Ft-os áron, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.