Exodikon – Megjelent az új lemezük

Fémforgács

Chaosophilia címmel jelent meg a hazai black/death metal metal banda, az Exodikon második albuma. A lemez Untermensch – A manipulátorok lélektana című dalára friss klip is készült.

A magyar nyelvű dalokat tartalmazó lemez a H-Music, míg az angol nyelvű dalok az olasz WormHoleDeath kiadásában jelentek meg. A lemez az emberi psziché mélységeibe hatol, az érzéketlenség és az egzisztenciális hiábavalóság kényes területeit kutatva. Az album lírai narratívája a küzdelmet, a bipolaritást és az élet abszurditásának elfogadását foglalja magába. A Chaosophilia nem egy koncept-album, sokkal inkább antológia, aminek középpontjában a belső és külső világunkban mélyen lakozó káosz áll, ahogyan azt Száraz Bence zseniális borítója is mutatja.

A zenekar az elme rejtett kérdéseit és világait kutatja, hogy az ott fellelt képek, látomások reflexióit építse bele egy black-death metal monstumba. Így született meg ez a kórkép a jelenkor szelleméről, életről, múlásról, és a minden mögött ott lakozó káoszról, amely intézmény ezen a lemezen főszerepet kapott. Ha töprengtél már el azon, hogy mi értelme van létünk súlyát cipelni, és felmerült benned lehetséges opcióként a ‘semmi’, mint válasz erre a kérdésre, akkor ez a lemez jó eséllyel meg tud szólítani a témaválasztással! Gyertek, keressük meg együtt fuldokló belső mélységünket; figyeljük meg, ahogy másokat elvezet az élvezet önmaguk mellett; telepedjen ránk az esélyesek nyugtalansága; érezzük át, hogy a tűz nem válogat; tapasztaljuk meg a teljességre vágyó lelkek abortuszát; legyünk a szabadságvágy rabjai; felejtsünk egy kis múlást; és csapoljuk meg mások könny-hullámait! Ez 8 dal kivonata egy mondatban, a Chaosophilia által nyújtott utazás esszenciája a káosz horizontján.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.