Lordi – 18 évvel az Eurovízió után

Hard Rock Magazin

Headliner turnén érkezik márciusban Budapestre a Lordi. Miután 2023-ban a Sabaton és a Babymetal oldalán népszerűsítették Nyugat-Európában új lemezüket, most a német-olasz All For Metal bemutatkozása után önálló, látványos koncerten mutatják be a dalokat a Barba Negrában. De az újságírók még mindig a 2006-os Eurovíziós Dalfesztiválról faggatják őket.

Tavaly márciusban jelent meg a Lordi ’Screem Writers Guild’ lemeze, amely már a 18. a sorban – köszönhetően a pandémia alatt összehozott 7 lemezes boxnak –, mégis a mai napig az Eurovíziós Dalfesztiválon aratott 2006-os győzelmükről faggatják őket. Mr. Lordi nemrég egy interjúban elmondta, hogy bár hosszú évekig nagyon zavarta, mostanra megbékélt ezzel: „Oké, igazából büszke vagyok arra, hogy mi is része vagyunk az Eurovízió történelmének, és fordítva. Akárhogy is nézem, a zenekar ismertsége sokkal kisebb lenne enélkül az egy tévészereplés nélkül. Abszolút nem bántam meg, hiszen semmi rosszat nem tudok elmondani az Eurovízióról. A problémát csak az okozta, hogy hosszú éveken át rengeteg olyan emberrel, újságíróval találkoztunk, aki szinte semmit sem tudott rólunk, leszámítva ezt az egy szereplést. Olyan érzés ez, mintha lenne egy hatalmas Eurovízió tetoválás a homlokod közepén, és attól nagyon nehéz megszabadulni.”

Mr. Lordi, Kone, Hiisi, Hella és Mana előtt egy feltörekvő német-olasz csapat, az All For Metal játszik március 23-án a Barba Negrában. Ez a csapat a közelmúltban az olasz power metal törpök, vagyis a Wind Rose telt házas turnéján vett részt, illetve a tavalyi Wacken egyik felfedezettjeként váltak ismertté. A két táncossal és két énekessel színpadra álló banda az erő, az egység és a metál feltétlen szeretete köré építi üzenetét és epikus heavy metal zenéjét. Tavaly adták ki a ’Legends’ című első nagylemezüket, a Run című dal klipjéből kiderül, hogyan is néz ki egy All For Metal-koncert.

A koncertre a Lordi kiegészítő VIP-jegyet is árul, ami személyes találkozási és fotózási lehetőséget és ajándékokat is ígér a rajongóknak.

A Livesound bemutatja: The Unliving PicTour Show ’24
Lordi, All For Metal
koncertek
Barba Negra, 2024. március 23.
Belépőjegy elővételben a Rock1-nél, a Tixánál és az Eventimnél vásárolható 10 990 Ft-ért, a koncert napján 11 900 Ft-ba fog kerülni.
További információk az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.