Whom Gods Destroy – „Akár egy 3. Sons Of Apollo-album is lehetett volna”

Hard Rock Magazin

A Derek Sheriniannel és Ron “Bumblefoot” Thallal működő Whom Gods Destroy új dallal jelentkezett. A gitáros azonban megtörte egykori csapatának, a Sons of Apollónak a szétesése körüli korábbi diplomatikus csendet, Mike Portnoy nem maradt adós a válasszal.


Már csak két hét maradt az új progmetál szupercsapat, a Whom Gods Destory debütáló lemezének megjelenéséig. A legutóbb a zeneiparról csípősen nyilatkozó Bumblefoot végre a Sons Of Apollo széteséséről is mesélt: „2020-ban indultunk turnéra. A koncertjeinkre nagy volt az érdeklődés, minden nagyszerűen ment. Végül négy bulit tartottunk meg, aztán le kellett húznunk a rolót a Covid miatt és hazamentünk. Derek, Jeff [Scott Soto] és én el akartunk kezdeni dolgozni a harmadik albumon, ha már ennyi időnk van, használjuk ki, gondoltuk. De volt olyan, akinek már megvoltak a saját tervei. Jeff közben felajánlotta, hogy az énekese lesz annak a bandának, amiben régi barátaimmal együtt játszottam. Így most az Art Of Anarchyt Jeff-fel csinálom, Derek és én pedig folytattuk a dalírást, így történt, hogy két zenekarra bomlottunk. Végül találtunk új tagokat az új dalokhoz, így a Whom Gods Destroy valójában a Sons Of Apollo hamvaiból született. Ez a lemez akár egy 3. Sons Of Apollo-album is lehetett volna.”

A gitáros nyilatkozata azonban nem maradt válasz nélkül, a Dream Theaterhez tavaly októberben csatlakozott Mike Portnoy is megszólalt a témában: „Nyilvánvaló, hogy Ron rám (és talán Billyre) céloz. Nyilvánosan el kell oszlatnom azokat a szóbeszédeket, amelyek azt híresztelik, hogy a Sons Of Apollo szétesésének bármi köze lenne a Dream Theaterhez való csatlakozásomhoz. Az igazság az, hogy mire szóba került az új anyag írása a 2020-as elmaradt turné után, addigra már elköteleztem magam a Transatlantickel, az NMB-vel és a The Winery Dogszal (Billyvel együtt). Megértem Ron, Derek és Jeff csalódottságát, de csak úgy tudtam zsonglőrködve egyensúlyt teremteni a zenekaraim között, hogy az elmúlt évek során minden egyes projekt számára egy bizonyos időintervallumot jegyeztem be a naptáramba, hogy legyen idő egy-egy album-turné ciklusra. Sajnos a Sons Of Apollo idejét a Covid megölte és mire a világ újra kinyílt, én már foglalt voltam a többi zenekarommal. Mindenesetre örülök, hogy a srácok folytatják a közös munkát…”

A zenekar frontembere, Dino Jelusick az In The Name Of War és az Over Again után debütáló harmadik kislemezdalról így mesélt: „A Crawl volt a második dal, amin Ronnal és Derekkel dolgoztunk, sokféle változatot készítettünk belőle. Nagyon progresszív és nagyon dallamos, a zenekarra jellemző összes hatást egyesíti, és valami olyanná növi ki magát, ami a mi sajátunk.”  Az ’Insanium’ a hazai lemezboltokban is előrendelhető CD-n, kétlemezes mediabook változatban és dupla vinylen.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.