Coffin Storm – Ismerd meg Fenriz új bandáját

Fémforgács

Coffin Storm néven alapított új zenekart a Darkthrone-os Fenriz, Apollyon (Aura Noir, Lamented Souls) és Bestial Tormentor (Infernö, Lamented Souls). Arcana Rising című debütáló lemezük március 29-án fog kijönni a Peaceville Records-nál.

Kolbotn egy dombos, erdős hely Norvégiában, közvetlenül Oslótól délre.” – kezdett egy kis múltidézéssel a banda sztoriját Fenriz. „A ’80-as években ott nőttünk fel Ole Jørgennel és Olavval, és könnyen hozzáférhettünk az összes fémzenéhez az oslói lemezboltok tömkelegében. Olav és Ole Jørgen a ’90-es években kezdtek el együtt doom metalt játszani Lamented Souls néven, majd 2020-ban újra összeálltak és azóta lassú thrash/doom/klasszikus heavy metal stílusban készítik a riffeket. Amikor a dalok kezdtek formát ölteni, Ole Jørgen elfoglalta helyét a dobok trónján és gyorsan nekiláttak a felvételeknek. Mivel azt szerették volna, hogy ez száz százalékig Kolbotn-projekt legyen, megkérdezték, hogy nem-e akarok vokálokat szállítani hozzá. Majd néhány 2021-es és 2022-es session után megszületett a Coffin Storm.

A hat dalos lemez első kedvcsinálójaként az Over Frozen Moors szöveges videója ismerhető meg.

Én és Bestial Tormentor azóta játszunk együtt, hogy 1990-ben a főiskolán találkoztunk, és megalakítottuk a Lamented Souls nevű doom metal bandát.” – vette át a szót Apollyon.Azonban mivel a legtöbb tag más zenekarokkal volt elfoglalva, az LS valahogy a háttérbe szorult. Az utolsó próbánk 2007 környékén volt. Miután befejeztem az Aura Noirral az élő fellépéseket, úgy döntöttünk, hogy hetente találkozunk és gitározgatunk együtt. Ez nem a Lamented Souls lett volna, és nem is voltak semmiféle komoly terveink. De ahogy kezdtek kialakulni a dalok, dobra váltottam, és felvételeket készítettünk, amelyeket Bestial Tormentor lejátszott Fenriznek, akinek láthatóan tetszettek! Soha nem mertem volna őt felkérni az éneklésre! Fontolgattam, hogy én magam fogom csinálni, de titokban ő volt az első választásunk. Szerencsére Bestial Tormentor feltette neki a kérdést, ő pedig igent mondott! Szóval, felvettünk három dalt egy extra pár (összesen négy darab) dobmikrofonnal a próbahelyünkön. Hozzáadtuk a basszust és a gitárt a házamban, majd elmentünk Fenrizhez felvenni az éneket. Aztán volt még két session, mielőtt elkészült volna az album. Kezdetben azt feltételeztem, hogy a zene doom metal lesz. Azt hiszem, mindannyiunknak az Epicus Doomicus Metallicus jutott eszébe, de jóllehet, a dalaink lassúak vagy közepes tempójúak, a riffek végül thrashesebbek lettek, mint amire számítottam. Egyedül a címadó szám színtiszta doom, egyszerűen azért, mert ez egy olyan dal, amit én és Bestial Tormentor úgy 20 évvel ezelőtt készítettünk, és amiben fölöttébb szerettük volna hallani Fenriz elragadó énekszólamait.”

Coffin Storm – Arcana Rising

(Peaceville Records)

1. Over Frozen Moors

2. Arcana Rising

3. Open the Gallows

4. Eighty-Five And Seven Miles

5. Ceaseless Abandon

6. Clockwork Cult

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.