Roger Waters – Kirúgta a BMG lemezkiadó

Hard Rock Magazin

Nem kezdődött jól a 2024-es év Roger Waters számára, hiszen a nagynevű médiacég, a BMG nem kíván a jövőben együtt dolgozni az egykori Pink Floyd-vezérrel.

A BMG és Roger Waters útjai minden jel szerint elválnak, mert a kiadó nem díjazza a művész nyilvánosan hangoztatott álláspontját Ukrajnáról, Oroszországról, Izraelről és az Egyesült Államokról.
A német cég még 2016-ban kötött szerződést Watersszel, és az eredeti tervek szerint náluk jelent volna meg a ’The Dark Side Of The Moon Redux’ album, a Pink Floyd klasszikus alkotásának újraértelmezett változata. A cég nyáron kinevezett igazgatója, Thomas Coesfeld viszont felmondta a megállapodást, így a lemezt a brit Cooking Vinyl adta ki. A jelenlegi helyzet szerint a BMG végleg szakít a basszusgitáros-énekessel.

Waters a megnyilatkozásai miatt sok kritikát kapott, beleértve egykori Pink Floyd-os kollégái megjegyzéseit is, ő azonban dacosan kitart az álláspontja mellett. Emiatt több vevő is visszalépett a zenekar kiadói jogainak megvételétől, ezek ára egyes hírek szerint körülbelül félmilliárd dollár. Waters már tavaly utalt rá egy videóinterjúban, hogy kirúgta a BMG, mindezt úgy kommentálva, hogy a cég izraeli nyomásra cselekedett. A zenész korábban is beszélt a nézeteit publikáló összeesküvéselméletről, 2022-ben úgy fogalmazott, hogy a BMG nem ért egyet a meglátásaival, majd a Creative Community For Peace nevű non-profit szervezet nyílt levelét emlegette, melyben arra kérték a kiadót, hogy gondolja át a vele való együttműködést. A BMG röviddel a Hamász október 7-i támadása után közleményt adott ki, amelyben szolidaritást vállalt Izraellel.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.