Green Day – Hamarosan jön az új lemez

Fémforgács

A Green Day minden idők egyik legkelendőbb punk zenekara a világon, több mint 75 millió eladott lemezzel és 10 milliárd streammel. A négyszeres Grammy-díjas együttes visszatér 2024. január 12-én vadonatúj Saviors című lemezével.

A banda fényes múltja mellett nem lehet elmenni szó nélkül – többek között a már klasszikusnak számító ’Dookie’ albumuk a 30., a nagysikerű American Idiot pedig a 20. évfordulóját ünnepli 2024-ben. Ennek ellenére a Green Day továbbra is tükröt tart és a jelenben zajló eseményekre, jelenségekre (TikTok, adók stb.) reflektál dalaiban. A Saviors 15 hamisítatlan Green Day-számot tartalmaz. A lemeze a The American Dream Is Killing Me című dallal indul, mely egy tüzes segélykiáltás a mostani – nem csak Amerikában zajló – zavaros időkre reagálva. Ezt követi például a boldogan ironikus Look Ma, No Brains! és az érzelmes Father To A Son című felvételek.

Összességében elmondható, hogy egy mélyen átérezhető dalciklus született, amely zenei aláfestést biztosít lángoló világunkhoz. Az albumot Londonban és Los Angelesben vették fel a trió régi barátjának és munkatársának, a Grammy-díjas producer, Rob Cavallo keze nyomán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.