Elhunyt James Kottak a Scorpions és a Kingdom Come dobosa.

Rockvilág.hu online rockmagazin

61 éves korában elhunyt James Kottak a Scorpions korábbi és a Kingdom Come dobosa. Kottak 1996-ban csatlakozott a német zenekarhoz melynek 2016-ig, húsz évig volt dobosa. Emellett 1987-ben vele alapult az amerikai Kingdom Come zenekar amiből előszőr 1989-ben távozott, de 2018-ban visszatért, és mostanáig tagja volt. Ezek mellett számos zenei projektben dobolt és többször segített ki más zenekarokat is turnéjukon. Többek között Dio 1997-es amerikai turnéján Vinny Appice helyett ült a dobok mögött.
A Scorpions egy rövid közleményben búcsúzott:

Very sad news … our dear friend and Drummer for 20 years James Kottak has passed at the age of 61 … James was a wonderful human being , a great musician and loving family man … he was our „Brother from another Mother“ and will be truly missed . … Rock‘n Roll Forever RIP James
Klaus , Rudolf , Matthias , Pawel and Mikkey

 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.