Beast In Black & Gloryhammer – Közel vannak a telt házhoz

Hard Rock Magazin

A jegyek több mint 90%-a elfogyott a power metal két nagyágyújának, a Beast In Blacknek és a Gloryhammernek közös koncertjére, tovább nem érdemes halogatni a vásárlást. A dupla headlineres turné a Brothers Of Metal közreműködésével január 20-án érkezik a Barba Negrába.

A Beast In Black és a Gloryhammer is fellépett a magyar fővárosban tavaly, de szerencsére nem kell sokat várni a ráadásra: január 20-án ismét a Barba Negrában játszanak, méghozzá egy közös turné keretében, a svéd Brothers Of Metal felvezetése után.

Újévi köszöntőjében a Beast In Black köszönetet mondott rajongóinak a megélhetést érintő nehézségek ellenére sem gyengülő támogatásért, aminek köszönhetően minden korábbinál hosszabb Európa-turnén vehettek részt, eljutottak ismét Észak-Amerikába és Japánba is, és a koncertek jó fele telt házasra sikerült. A banda utolsó lemeze még mindig a 2021-es ’Dark Connection’, úgyhogy inkább egy erős best of műsorra számíthatunk, az új lemezüket erre az évre ígérik. „A Glory And The Beast turné vadonatúj műsora olyan dalokat is tartalmaz majd, amelyeket ritkán játszunk, de sokan kértétek” – ezzel bíztat a banda közösségi oldalán. A To The Last Drop Of Blood klipje megmutatja, milyen hangulat vár ránk a koncertjükön.

A Gloryhammer viszont új énekessel (Sozos Michael), friss lemezzel (‘Return To The Kingdom Of Fife’) és a megszokottan erős koncepcióval tér vissza: unikornisok, varázslók, és persze XIII. Angus McFife, a skótok harcos hercege vár a brit csapat előadásán. A ’Top Gun’ betétdalával, a Cheap Trick Mighty Wingsének feldolgozásával készülnek a koncertre: „Sok éve már, hogy a ‘Top Gun’ filmzenéje és különösen a Cheap Trick kiemelkedő dala, a Mighty Wings állandó szereplője az életünknek, a szemfülesebbek közületek számtalanszor hallhatták már a műsor előtti lejátszási listánkon. Amikor tavaly télen felvettük a ‘Return To The Kingdom Of Fife’ című albumot, úgy döntöttünk, hogy tisztelgünk a számunkra oly sok nagyszerű pillanatot szerző dal előtt azzal, hogy felvettük a saját, kifejezetten gloryhammeres feldolgozásunkat.”

A két power metal szupercsapat közös fellépése már önmagában hatalmas durranás lesz, de azért érdemes odaérni a nyitózenekar koncertjére is: a svéd Brothers Of Metal az északi mondavilág történeteit ülteti epikus hangvételű metálhimnuszokba. A 3 énekessel és 3 gitárossal felálló 8 tagú zenekar 2018-ban robbant be ’Prophecy Of Ragnarök’ lemezével, amit 2020-ban követett az ’Emblas Saga’. Erről szól kedvcsinálónak a Kaunaz Dagaz klipje.

A turné legtöbb koncertje már telt házas, a koncertet szervező Concerto Music jelzése alapján minden bizonnyal a Barba Negra Red Stage színpadán is az lesz, az utolsó szabad jegyekért megy a versenyfutás. A nagy érdeklődésre és a dupla headliner programra reagálva a kapunyitást előrehozták 18 órára.

A Concerto Music bemutatja: Glory And The Beast Tour
Budapest, Barba Negra Red Stage, 2024. január 20. szombat, 18 óra
Beast In Black, Gloryhammer, Brothers Of Metal koncertek
Jegyek a Rock1 rendszerében még vásárolhatók 13 900 Ft-ért, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Glory and the Beast

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.