Dominum: Hey Living People (2023)

rattlead.hu

Fura időzítéssel, 2023 december 29-én, szinte már ebben az évben jelent meg a német horrorzenekar debütáló albuma a Napalm Records-nál. Ennek ellenére egy-két jó szemű metalfan még a megjelenés napján meghallgatta az albumot és sikerült is néhányuknak év végi listájára is felpaszíroznia. Ha pedig egy lemez 2 nap hallgatás után felkerül egy, fejben már biztosan kész listára, akkor valamit tudnia kell.

Így aztán nem volt kérdés, hogy belehallgatok. A dallamos horror power metalnak titulált műfaj a legkevésbé sem power (nem is értem, hova a francba lehet még elcsépelni ezt a kifejezést), de felettébb dallamos. Olyannyira, hogy napok óta ki sem akar jönni a lejátszómból. A projekt szülőatyja Felix Heldt, a Feuerschwanz és a Visions of Atlantis oszlopos tagja, aki itt Dr. Dead fantázianéven alkot. Társai is kipróbált zenészek, persze az image-nek megfelelően hullamaszkban, szelektív kukákból öltözve. A klipek is kitalált horror témájúak, számomra teljesen érdektelenek, bugyuták, gyermekiek. De a zene nagyon ott van. Dallamos heavy metal, mintha összekevernéd a Powerwolf, Ghost, Steel Panther esszenciáit. Ezzel nem lehet hibázni. Tavasszal indul a turné, szívesen megnézném őket, vagy inkább hallgatnám, a színpadnak háttal állva, mert a körítés bugyuta, de a dalok nagyon is üvölthetőek! A három(!) feldolgozást hagyjuk, furcsa divat ez, de akit érdekel, nézzen utánuk, nagy rock klasszikusok, és aktuális diszkózenék (Billie Eilish, Midnight Oil, Dead or Alive /nyolcvanas évek disco/).

A saját zene brutális, nagy 5 pont, nem is kérdés. Meggyőződésem, hogy erről a bandáról még hallani fogunk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.