2023-as kedvenceink II.

rattlead.hu

Ha esetleg hiányoltátok az év végi listáink összesítését, joggal, ugyanis megfeledkeztem róla. 🙂 De jobb későn, mint soha. Akkor nézzük újfent, mit mutat a matek!

11 Top 10-es szavazat érkezett, amelyek összesen 92 különböző albumot tartalmaztak. A szavazatok száma szerinti győztes elég egyértelmű volt, ugyanis csak a Metallica 72 Seasons-e kapott öt szavazatot, ám mögötte már elég nagy a tülekedés, mind a második, mind a harmadik helyért, ugyanis négyen is kaptak három, illetve hatan két szavazatot (mi pontazonosságnál megszavazzuk a dobogót 🙂 ).

  1. Metallica: 72 Seasons (5)
  2. In Flames: Foregone (3)
    Molybaron: Something Ominous
    Overkill: Scorched
    Wayfarer: American Gothic
  3. Autopsy: Ashes, Organs, Blood and Crypts (2)
    Brainslug: Brainslug
    Concrete Age: Bardo Thodol
    Enslaved: Heimdal
    Orbit Culture: Descent
    Saturnus: The Storm Within

Jöjjön hát a szavazatok szerinti pontozás, ahol értelemszerűen egytől tízig – helyezés szerint – adjuk össze a kollégák szavazatait (Peti esetében önkényesen veszem a listájának sorrendjét pontértékek szerint, jelenleg úgysincs gépközelben, hogy ellenkezhessen, majd csak jövőre 😀 ). Tavalytól eltérően az első helyen így sincs változás, a Metallica erősen tartja így is a dobogó legfelső fokát, alatta azonban már jóval nagyobb a kavarodás! Mint látjuk, a második helyet ebben a leosztásban a Molybaron, a harmadikat pedig az In Flames szerezte meg.

1. Metallica: 72 Seasons (47)

2. Molybaron: Something Ominous (27)

3. In Flames: Foregone (24)

4. Enslaved: Heimdal (18)

5. Wayfarer: American Gothic (16)

6. Concrete Age: Bardo Thodol (15)

7. Overkill: Scorched (14)

8. Brainslug: Brainslug (13)

9. Orbit Culture: Descent (12)

Öt album is tíz pontot ért el: Anthem: Crimson & Jet Black; Autopsy: Ashes, Organs, Blood and Crypts; Graphic Nature: A Mind Waiting to Die; Nervosa: Jailbreak; Vomitory: All Heads Are Gonna Roll.

Érdekes módon az élvonal sokkal több underground albumot tartalmaz, mint tavaly. Szintén kuriózum, hogy a kollégák közötti „áthallás” is erősebb, így akarva-akaratlan, de az előző évi mainstreamesedés jelentősen visszafordult, színesebb is lett a paletta. Black metal, göteborgi death, metalcore, de még folk death zenekar is képviselteti magát.

Vicces, de most is Majka kolléga listáján van a légtöbb élvonalbeli banda, szám szerint öt! Valamit tudhat a srác…

Mint ahogy Gábor kollégánk is, ugyanis az ő kedvencei között idén sem volt egy deka közös pont sem – Sipy a másik érintett e téren. 🙂

És ezzel a cikkel hivatalosan is lezárom idei évünket. Sok jó album jelent meg 2023-ban is, izgalmas feltámadások, stabil, élvonalbeli bandák, és fiatal tehetségek jobbnál jobb muzsikákkal szórakoztattak minket. Remélem, hasonlóan jó szájízzel búcsúztok az évtől, hogy izgatottan készülhessünk az új, 2024-es napjainkra.

Let’s Rattle!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.