Dolezall – Középkori történeteket heavy metalban

Fémforgács

A középkori történeteket heavy metallal ötvöző chilei metal banda, a Dolezall november végén jelentette meg második albumát Dark Tales From Medieval Times címmel. A lemezen 12 sötét történetben mesélnek többek között a keresztes hadjáratokról, a viking inváziókról, a fekete halálról és a Drakuláról.

A középkor egy olyan időszak, amely mindig is felkeltette az érdeklődésemet, mivel tele volt érdekes árnyalatokkal és kontrasztokkal: a fény és a sötétség, a jó és a rossz, az Isten jelenléte és Ördög. Ezek szisztematikusan váltakoztak a társadalomban, amint az a kor számos művészi ábrázolásán is látható. A zenei kompozíció szoros párhuzamot tartott az egyes dalok témáival, és ha meghallgatjuk őket, vissza lehet menni az időben, érzékelni lehet azt a sötét, gonosz és harcias – de egyben nagyon spirituális – atmoszférát, ami akkor uralkodott.” – mondta Carlos Dolezal dobos, zenekarvezető.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.