Olof Mörck: Az Amaranthe azért van itt, hogy szórakoztasson!

Fémcsajok

2024. február 23-án tölti meg a boltok polcait a svéd/dán Amaranthe legújabb albuma, a "The Catalyst". A modern metalos csapatnak ez már a hetedik nagylemeze lesz, és ígéretük szerint az eddigi legsokszínűbb kiadványt tarthatják kezükben a rajongók, amelyről a Damnation Flame, az Insatiable és az Outer Dimensions című szerzeményeket már hallhattuk.

A napokban Olof Mörck, a zenekar gitárosa adott interjút egy internetes magazinnak, amelyben sok érdekességet megosztott. A zenész úgy érzi: sokkal mélyebb üzenettel bíró dalokat írtak. 

A témák változatosságának köszönhetően érettebb lett a zenénk. De azt is mondhatjuk, hogy ez a lemez a "Manifest" folytatása. Ha mindenképpen jellemeznem kéne az új albumot, akkor azt mondanám, hogy a változás a fő témája, amely egyfajta katalizátorként hat. Ettől persze másként látsz dolgokat.

- kezdte sorait, a szóban forgó korongról, amely 2020-ban jelent meg, ITT írtunk kritikát. 

Szerintem ez egy életkori sajátosság is. Amikor tinédzser vagy huszonéves vagy, a világ magától értetődő számodra, de ha már megéltél néhány évtizedet, akkor már másképp állsz a dolgokhoz. Láttad, ahogy a világ egy dologból olyanná válik, ami egyértelműen más. És azt hiszem, az ilyen jellegű változások kezelése mindig érdekes, mert sokan hajlamosak vagyunk a negatív aspektusokra fókuszálni, mert ilyenek vagyunk mi, emberek. Úgy lettünk programozva, hogy féljünk a változásoktól. De én azt látom, hogy az a sok változás, amin a világ keresztülment, nagyrészt pozitív dolgokat is hozott. Nem fogok a részletekbe belemenni, mert a politika is benne van, de ha olyan dolgokra akarunk koncentrálni, amelyekben mindenki egyet tud érteni, mint például, hogy sokkal kevesebb az éhezés, az oktatási szint az egész világon magasabb szintre emelkedett. És persze vannak kevésbé jó dolgok is, és azokkal is foglalkozunk az albumon. De vannak, akik sokkal lehangolóbb témákkal foglalkoznak, mi pedig azért vagyunk itt, hogy felemeljük az embereket és szórakoztassuk őket.

- zárta sorait.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.