Deathstars – A death glam halálcsillagai

Hard Rock Magazin

Sok év után tér vissza Budapestre a Deathstars: a svéd glam-goth metal csapat december 1-én mutatja be ‘Everything Destroys You’ című új albumát. A Barba Negrában fellép előttük további két svéd banda: a ’80-as évek goth, new wave és analóg szintetizátoros zenéit megidéző Priest és a súlyos és látványos nyitást ígérő Liv Sin is.

Talán az egyik utolsó olyan koncert következik december elsején, amit a pandémia miatt folyamatosan halasztottak. Az eredeti terv szerint 2020-ban érkezett volna hozzánk a Deathstars, de sajnos folyamatosan csak olyan hírek érkeztek, amik a turné halasztásáról szóltak. De most eljött az idő és a srácok bepótolják a három éve tolódó fellépéssorozatot. Majdnem 10 év telt el a legutolsó Deathstars-nagylemez megjelenése óta: 2014 után idén májusban jelent meg először friss anyag a 2000 óta működő együttestől. Az ’Everything Destroys You’-val több videóklip is érkezett, most pedig már a turné is zajlik: a „skandináv death glam” végre újra végigsöpör Európán. A csapatban az alapító énekes, Whiplasher Bernadotte és gitáros, Nightmare Industries mellett a 20 éve tag basszusgitáros, Skinny Disco, valamint a pár éve visszatért Cat Casino gitáros és a négy éve hozzájuk csatlakozott dobos, Nitro lép majd színpadra.

Priest

A budapesti Barba Negrába december 1-én érkező turnén játszó svéd hármas között szerepel a Priest is. A háromtagú csapatból két fő anno a Ghost zenekarból érkezett, és eddigi munkásságuk alatt már bizonyították, hogy bátran és értő kézzel ugrálnak a zenei műfajok között. A rock and roll előzmények után komor, sötét synthwave zenére váltottak, erőteljes ’80-as évekbeli hatásokkal. A csapat rengeteg kislemezt ad ki, melyek közül a Burning Love a legutolsó, egyben a hamarosan érkező ’Dark Pulse’ album első előzetese.

Liv Sin

Elsőnek egy szintén nem kezdő előadó, Liv Jagrell és csapata lép fel. Őt a Sister Sin énekesnőjeként ismerhettük meg, e csapat 2015-ös feloszlása után Liv Sin néven indított saját együttest, amely súlyos, metálos gitárriffekre és erős vokálokra épít. A nemrég megújított tagságú zenekar ’KaliYuga’ címen adta ki friss nagylemezét.

A Concerto Music bemutatja: Everything Destroys Europe Tour 2023
Deathstars, Priest, Liv Sin koncertek
Budapest, Barba Negra Blue Stage, 2023. december 1. péntek, 19 óra
Belépő: elővételben 7900 Ft, a koncert napján 8900 Ft.
Jegyértékesítés a Rock 1 és a Tixa oldalán, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Deathstars

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.