Újra Mike Portnoy a Dream Theater dobosa

Nuskull Magazin

Nem teljesen előjelek nélkül, de azért mindenképp váratlanul jelentette be a Dream Theater, hogy visszatért az alapító dobosuk, Mike Portnoy, akivel hamarosan el is kezdenek felvenni egy új albumot.

A zenekar közleményében az összes tag kommentálja a fejleményeket, természetesen mindenki módfelett örül Portnoy visszatérésének, és persze nagyon hálásak Mike Mangininek az elmúlt 13 évért, meg a közösen elnyert Grammy-díjért. Mangini pedig azt mondja, tökéletesen megérti a DT döntését a másik Mike visszavételéről, hiszen ő maga sosem tudta betölteni Portnoy összes szerepkörét (producer, dalszerző stb.), ő csak simán egy dobos volt, akivel a Dream Theater tovább tudott működni.

Portnoy utoljára a zenekar 2009-es Black Clouds & Silver Linings albumán játszott, ezt követően egy kis szabadságra akart menni, amit a többiek elleneztek, ezért inkább kilépett. Ezután évekig nem is beszéltek egymással, az utóbbi időben viszont újra összemelegedtek, Portnoy játszott John Petrucci 2020-as szólólemezén, majd a Liquid Tension Experiment nevű side projektjükkel is összehoztak egy új albumot, tavaly pedig JP és MP már turnézott is együtt. Alighanem ezek a lépések vezettek odáig, hogy a dobos most visszakerült a DT-be.

A banda tizenhatodik stúdióalbumának megjelenése jövőre várható. Emellett hamarosan Mike Mangini is kiad egy szólólemezt.

//www.youtube.com/watch?v=xg4eAv63BXQ

//www.youtube.com/watch?v=jWP4JLUxiqY

//www.youtube.com/watch?v=BhQF5OUw-rM

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.