Mike Portnoy újra a Dream Theater tagja

Hard Rock Magazin

Ma 16 órakor érkezett az a bejelentés, amelyre senki sem számított! A Dream Theater rövidesen Mike Portnoy dobossal kezdi meg 16. lemezének munkálatait.

A Dream Theater a közösségi oldalán jelentette be, hogy 13 év után ismét Mike Portnoyjal fognak dolgozni, az új helyzetről elsőként a távozó  Mike Mangini nyilatkozott: „Megértem a Dream Theater döntését, hogy Mike Portnoyt visszahívták. Ahogy már az együttműködésünk kezdetén elhangzott, nem az volt a dolgom, hogy elvégezzem Mike összes zenekarral kapcsolatos feladatát, hanem, hogy doboljak, hogy segítsek a folytatásban. A küldetésem, hogy a koncertek estéről estére rendben menjenek, nagyszerű élmény volt, hálás vagyok érte. Megtapasztalhattam, hogy milyen ezekkel az ikonikus zenészekkel együtt játszani, rengeteg humorral átszőtt, szórakoztató pillanatot is átélhettem velük, és nagyon örültem a zenekar stábjával eltöltött időnek is. Aztán ott van a Grammy-díj, ami igazán jólesett. A rajongóknak nagyon köszönöm az elképesztő lelkesedést, megőrzöm magamnak azokat a képeket, amelyeken felszabadultan tomboltok. Végül el szeretném mondani, hogy szeretettel gondolok a zenekarra, a stábra és a menedzsmentre, a legjobbakat kívánom nekik.”

John Petrucci így folytatta: „Mike Mangini dobjátéka lélegzetelállító, rendkívül hálás vagyok neki a velünk töltött 13 évért. Nagyon büszke vagyok az együtt alkotott csodálatos zenékre – ami tavaly az első Grammy-győzelmünkben csúcsosodott ki –, valamint a számtalan színpadon töltött varázslatos pillanatra. Sok sikert kívánok neki a jövőbeni zenei törekvéseihez!
Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Mike Portnoyt újra a Dream Theaterben üdvözölhetem! Mint alapítótag, régi barát és rendkívüli tehetségű és kreatív dobos, tudom, hogy a visszatérése új lendületet, szenvedélyt és energiát hoz a bandába, amit mindannyian – beleértve a rajongóinkat is – örömmel fogadunk. Alig várom, hogy feltűrjük az ingujjunkat és újra együtt vonuljunk stúdióba!”

Megszólalt a zenekarba frissen visszatérő Mike Portnoy is: „Odavagyok az örömtől, hogy hazatérhetek és újra találkozhatok a testvéreimmel! Az évtizedes közös múlt, az emlékek, a zene… ha belegondolok, lassan 40 éve kezdődött ez az utazás! Izgalommal tölt el az ötlet, hogy újra együtt írjunk zenét! Alig várom, hogy élőben játszhassak a rajongók egy teljesen új generációjának, akik még soha nem láthatták ezt a felállást. Mindenütt jó, de legjobb otthon!”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.